Atatürk’ün ünlü sözü Bitcoin blokzincirine kazındı

Uzmancoin ve Swan tarafından gerçekleştirilen çalışma, 29 Ekim günü saat 19.15'te özel bir işaret olan 814,398 numaralı blokta yer aldı.

Cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusu, dijital dünyada da yankı buldu. Türkiye merkezli blokzincir medya kuruluşu Uzmancoin ve ABD merkezli Bitcoin finansal hizmetler şirketi Swan, özel bir iş birliğiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ünlü sözünü, “Yurtta barış, dünyada barış,” Bitcoin blokzincirine kazıdı.

Özel mesaj 814,398 numaralı blokta

Uzmancoin ve Swan tarafından gerçekleştirilen çalışma, 29 Ekim günü saat 19.15’te özel bir işaret olan 814,398 numaralı blokta yer aldı. İngilizce ve Türkçe olarak, “Peace at Home, Peace in the World – Atatürk Happy 100th Anniversary!” ve “Yurtta Barış, Dünyada Barış – Atatürk 100. Yılımız Kutlu Olsun!” mesajları bu bloğa “UC & Swan” imzasıyla eklendi.

Gelecek nesiller için dijital anı

Uzmancoin kurucularından ve KRPT Yönetici Ortağı Ceylan Arslan, çalışmayı şu şekilde değerlendirdi: “Cumhuriyetimizin 100. yılı, sadece bizim için değil, tüm dünya için önemli bir dönüm noktası. Bu tarihi anı, gelecek nesiller için en güvenli dijital kayıt defteri olan Bitcoin’e işlemekten gurur duyuyoruz. 100. yılımızı kutlarken, dünya barışına duyulan ihtiyacın en yüksek olduğu bir dönemde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unutulmaz sözünü hatırlatmak istedik. Swan ile birlikte Bitcoin topluluğu adına bu anlamlı işlemi gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. Gelecekte de hem ülkemizde hem de dünya çapında önemli projeleri sürdüreceğiz.”

Arslan, Bitcoin blokzincirine yapılan bu işlemin tarihi olayların ve anıların güvende tutulmasını sağlayan hacklenmesi zor bir teknoloji olduğunu vurguladı. Ayrıca, Bitcoin’in kurucusu Satoshi Nakamoto’nun 2008-2009 küresel ekonomik krize atıfta bulunan bir mesaj bıraktığını hatırlatarak, Bitcoin’in sadece bir dijital para birimi olmanın ötesinde bir anlam taşıdığını ifade etti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu