Meta, Cambridge Analytica davasında uzlaşmaya gitti

Söz konusu anlaşmada uzlaşılan maddelerin uygulanması için Mart 2023’de bir yargıç tarafından da onaylanması gerekiyor.

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ın ana şirketi olan Meta, milyonlarca kullanıcısının kişisel verilerini Donald Trump’ın başkanlık kampanyasını destekleyen bir şirket olan Cambridge Analytica’ya verilmesine neden olduğu davada uzlaşmaya gitti.

Meta’nın ödeyeceği ceza belli oldu

Facebook ve Instagram’ın çatı şirketi olan Meta Platforms tarafından varılan anlaşmanın şartları, mahkeme belgelerinde ortaya çıktı. Söz konusu bu anlaşmada uzlaşılan maddelerin uygulanması için Mart 2023’de bir yargıç tarafından da onaylanması gerekiyor.

Meta’nın Cambridge Analytica davası, Trump’ın siyasi stratejisti Steve Bannon ile bağlantılı olan Cambridge Analytica’nın, platformun yaklaşık 87 milyon kullanıcısının kişisel bilgilerine erişim için bir Facebook uygulama geliştiricisine ödeme yaptığının 2018 yılında ortaya çıkmasından kaynaklandı. Söz konusu veriler o dönem Donald Trump’ın başkan seçilmesinde etkili olmuştu.

Yapılan anlaşmaya göre Meta söz konusu bu olay için tam 725 milyon dolarlık bir ödeme yapacak. Konu hakkında açıklama yapan Meta sözcüsü Dina El-Kassaby Luce şu ifadeleri kullandı:

“Son üç yılda gizliliğe olan yaklaşımımızı güncelledik ve kapsamlı bir gizlilik programı uygulandı. Bu doğrultuda attığımız adımlarla gizlilik ön planda tutuldu.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu