Meta, yeni bir sosyal medya platformu üzerinde çalışıyor

Meta, Twitter'a alternatif bir uygulama sağlamak ve rekabet etmek için merkezi olmayan bir sosyal medya platformu kuracak.

Meta, merkezi olmayan bir sosyal uygulama üzerinde çalışıyor. Facebook ve WhatsApp’ın ana şirketi yaptığı açıklamada, merkezi olmayan metin tabanlı bir uygulama üzerinde çalıştığını doğruladı. Şirket, Twitter’a alternatif bir uygulama sağlamak ve rekabet etmek için merkezi olmayan bir sosyal medya platformu kuracak.

Meta, uygulama çalışmasıyla ilgili olarak metin güncellemelerini paylaşmak için bağımsız, merkezi olmayan bir sosyal ağ araştırdıklarına dikkat çekiyor. Aynı zamanda yaratıcıların ve tanınmış kişilerin ilgi alanlarıyla ilgili güncellemeleri zamanında paylaşabilecekleri farklı bir alan sunmalarını sağlayacaklarını da söylüyorlar.

P92 kod adlı yeni uygulama, hala geliştiriliyor ve ne zaman biteceği henüz belli değil. Elde edilen bilgilere göre uygulama, kullanıcıların Instagram kimlik bilgileriyle giriş yapmasına izin verecek. Meta’nın bu uygulama araştırması aslında bir Twitter alternatifi ya da Mastodon rakibi oluşturma girişimi olarak görülüyor. Ayrıca Meta’nın yeni uygulaması, Mastodon gibi bulut sunucularıyla bağlantı kurmayı kolaylaştıran ActivityPub’ı da destekleyecek.

Bunların yanı sıra firma şu açıklamayı yapıyor: “Protokollerle oluşturulan uygulamaların çeşitliliği kadar protokol çeşitliliğinin de önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Örneğin Twitter ve Facebook’un zaman çizelgesi arasındaki birlikte çalışabilirliği engelleyen asıl durum, bu şirketlerin korumacı politikaları oldu. Şimdi yeni uygulama geliştirilirken daha dikkatli olmak gerekiyor.”

Meta’nın yaptığı uygulamalar tamamen başarılı olmuyor ama yine de çalışmalarının önemli olduğunu unutmamalıyız. Şimdi yapılan uygulamanın merkezinin olmaması, kullanıcılara nasıl yansıyacak ya da sistemi nasıl kurulacak bilinmiyor. Fakat yine de firma uygulamayı sunduktan sonra kullanıcılardan gelen tepkilere ve geri bildirimlere bakacak. Bu sefer başarılı ya da başarısız olma ihtimali de eşit gibi görünüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu