Rus geliştirici, Android için Clubhouse tipi bir uygulama yaptı

Clubhouse benzeri bir uygulama geliştiren Rus programcı, yalnızca 24 saat içinde uygulamanın Android sürümünü geliştirdi ve 20 Şubat'ta GitHub'da yayınladı.

Kullanıcıların grup sohbetlerine kendiliğinden katılmalarına olanak tanıyan ses tabanlı sosyal medya uygulaması Clubhouse, Mart 2020’de piyasaya sürüldü. Ocak ayında 100 milyon dolar fon toplayan uygulama, sadece iOS kullanıcılarına sunuluyordu. St.Petersburglu programcı Grigory Klyushnikov ise Clubhouse’un Android sürümünü geliştirdi ve hafta sonu GitHub’da yayınladı.

Twitter hesabında Android sürümünü beklemekten yorulduğunu söyleyen Klyushnikov, kendi başına bir tane benzer uygulama geliştirdiğini paylaştı. Programcı, resmi olmayan bu uygulamaya HouseClub adını verdi. HouseClub uygulamasında odaları aramak ve bunlara katılmak, başka birinin odasında konuşmaya davet edilmek, kişilerin profillerini görüntülemek, onları takip etmek ve profili düzenlemek mümkün. Ancak Android sürümü, oda oluşturmak ve yönetmek için bildirimler ve işlevlerden yoksun.

Rus geliştiriciye göre, aşağıdaki APK dosyası ile kayıt olmak işe yarıyor ancak kullanıcılar bazı hatalarla karşılaşabilir. Geliştirici bunun için kayıt olurken bir iOS cihazı kullanmayı ve ardından Android uygulamasındaki mevcut hesaba giriş yapmayı öneriyor. Ancak Klyushnikov, Clubhouse yönetiminin Android uygulamasını kullanan kullanıcıları engellemeyeceğini garanti etmiyor. Uygulamadan para kazanmak veya ünlü olmakla ilgilenmediğini söyleyen Klyushnikov, bunun yerine sadece dünyayı daha iyi hale getirmek istediğini belirtiyor.

Bu gelişmenin ardından bir veri ihlali yaşadığı düşünülen Clubhouse’un sözcülerinden Reema Bahnasy ise Bloomberg’e, şirketin üçüncü taraf hizmetlerden konuşmalara erişilmesini önlemek için güvenlik önlemleri eklediğini söyledi.

Uygulamayı Android akıllı telefonunuza yükleyerek deneme yapmak istiyorsanız APK dosyasını bu bağlantıdan indirmeniz yeterli.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu