Meta’yı taklit eden sahte sayfalar tespit edildi

Ele geçirilen bu hesaplar, "Meta Reklamlar" ve "Meta Reklamlar Yöneticisi" gibi resmi görünen sayfaları içeriyor.

Son zamanlarda birkaç doğrulanmış Facebook sayfası siber saldırıya uğradı. Bu sayfaların, platform tarafından onaylanan ve platform aracılığıyla satın alınan reklamlarla olası kötü amaçlı yazılımları saptırdığı tespit edildi. Uzmanlar da reklamlardan bazılarını ilk olarak Twitter’da paylaşıldığında fark etti.

Ele geçirilen bu hesaplar, “Meta Reklamlar” ve “Meta Reklamlar Yöneticisi” gibi resmi görünen sayfaları içeriyor ve on binlerce takipçiye şüpheli bağlantılar paylaşıyor. Başka bir saldırıya göre de “Google AI” olduğu iddia edilen, saldırıya uğramış ve doğrulanmış bir hesap, kullanıcıları Google’ın AI sohbet robotu Bard için sahte bağlantılara yönlendiriyor.

Siber saldırganlara karşı ilk olarak, bütün taklitçi sayfaları devre dışı bırakıldı. Ayrıca şirket önlem olarak, Facebook doğrulanmış hesaplar için isim değişikliklerinin geçmişini izliyor ve herkese açık olarak görüntülüyor. Ama bu noktada en büyük sorun ise şu: Saldırıya uğrayan sayfaların sadece Meta’nın kendisi de dahil olmak üzere büyük teknoloji şirketlerinin kimliğine bürünmesi değil aynı zamanda Facebook reklamlarını satın alabilmeleri. Bu nedenle sistem artık farklı şekilde işliyor.

Meta, son zamanlarda AI temalı kötü amaçlı yazılım dolandırıcılığıyla ilgili önemli bir rapor paylaştı. Bu gibi durumlarda bilgisayar korsanları, ChatGPT gibi popüler AI sohbet robotu araçları gibi görünerek Facebook ve WhatsApp kullanıcılarını kötü amaçlı yazılım indirmeleri için teşvik ediyor. Bu nedenle kullanıcıların da dikkat etmesi gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu