Microsoft, 7 milyondan fazla Xbox hesabını yasakladığını bildirdi

2022'nin başından bu yana Microsoft, topluluk yönergelerini ihlal ettiği için 7 milyondan fazla Xbox hesabını yasakladı.

Ocak-Haziran 2022 arasında Microsoft, toplam 7,21 milyon Xbox hesabını yasakladı. Şirketin Dijital Şeffaflık Raporu’nda bu yasakların 4,78 milyonu proaktif, 2,53 milyonu ise reaktif olduğu görülüyor. Bu, 6,72 milyon olan 2021 yılı boyunca yasaklanan toplam sayıdan daha fazla.

Proaktif yasaklar artıyor!

Proaktif ve reaktif arasındaki temel fark, proaktif yasaklamanın bir hesabı şikayet etmeden önce, reaktifin ise rapordan sonra gelmesidir. Xbox Live’da artan kullanıcı sayısıyla birlikte, tepkisel yasaklama istatistiklerinin de artacağını düşünülebilir ancak durum böyle değil. Yılbaşından bu yana proaktif yasakların on kat arttığı ortaya çıktı. İlk bakışta bu, Microsoft açısından aşırı bir tepki veya hatta bir hata gibi görünebiliyor. Ancak, Xbox Live son on yılda giderek kötüleşen bir platform olduğu için bu karar Microsoft’a itibar kazandırdı.

Proaktif olarak yasaklanan hesapların birçoğunun platforma açıkça zarar verdiği ortaya çıktı. Microsoft’un raporunun bir başka dökümü, cinsel içerik nedeniyle 199 bin, zorbalık veya taciz için 54 bin ve dolandırıcılık için 87 bin proaktif yasağın yürürlüğe girdiğini söylemek mümkün. Görünüşe göre kimlik avı ve korsanlık nedeniyle yasaklanan hesaplar, yüzde 100 Microsoft’un proaktif çalışmasının ve sorunları bildiren oyunculara yanıt vermemesinin bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor.

Hesaplarla ilgili sorun bildiren daha az sayıda oyuncuyla, Microsoft’un oyununu temiz tutmak için hızlandırması gerekiyor. Aksi takdirde, platform giderek daha kötü hale gelebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu