Microsoft, Azure Space ile uydu projelerine güç sağlıyor

Microsoft, uydu takımyıldızlarını simüle etmek ve edge cihazlara internet bağlantısı sağlamak için Azure Space'i piyasaya sürdü.

Microsoft, uydu takımyıldızlarını simüle etmek ve edge cihazlara internet bağlantısı sağlama gibi durumlarını ele alan yeni bulut ürünleri portföyü Azure Space’i piyasaya sürdü. Yazılım devi, portföyün bazı kısımlarını desteklemek için SpaceX ile ortaklık da yaptı.

Azure Space portföyü, uydu operatörlerine yörüngedeki araçlarıyla iletişim kurmaları için karasal antenlere veya yer istasyonlarına erişim sağlayan Microsoft’un Azure Orbital hizmetini içeriyor. 

Açıklanan ilk ürün, Azure Orbital Emulator adlı bir simülatör oldu. Simülatör, bileşenleri doğrulamak için bir test yatağı olarak kullanılabiliyor ve bağımsız uyduların veya tüm takımyıldızlarının yazılım kopyalarını oluşturmaya olanak tanıyor. Mühendisler, uyduları formasyonda tutmakla görevli yazılımı test edebiliyor, ayrıca ağ sisteminin sanal bir deneme çalışmasını gerçekleştirebiliyor.

Tanıtılan bir diğer yeni teklif ise Azure Modüler Veri Merkezi idi. Kompakt veri merkezi, kamyonla taşınabiliyor ve güvenilir bir güç kaynağına erişim olmadan bile çalışabiliyor. Ayrıca bir internet kesintisi varsa MDC uydu iletişimine geçebiliyor. Ağ kesintisi durumunda, ağ yüksek kullanılabilirlik modülü, etkilenen ağdan gelen trafiği yedek bir uydu bağlantısına taşıyor. MDC üstelik başka hiçbir ağın mevcut olmadığı durumlarda birincil bağlantı olarak uydu iletişimini kullanabiliyor.

Microsoft, Azure müşterilerine Starlink takımyıldızı üzerinden internet bağlantısı sunmak için SpaceX ile ayrı bir ortaklık kurduğunu da duyurdu. Microsoft, bulut veri merkezleri ve sahada konuşlandırılan varlıklar arasında bağlantı sağlamak için SpaceX ile çalışacağını söyledi. Ek olarak şirketler, Starlink’i “Azure ağ özellikleri” ile entegre etmeyi planlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu