Microsoft, Tayvan’daki ilk bulut veri merkezi bölgesini oluşturacak

200 binden fazla kişinin dijital becerilerini geliştirmek için 2024'e kadar bölgenin yerel yeteneklerine önemli yatırımlar yapılacak.

Microsoft, yeni bir bulut veri merkezi bölgesi için Tayvan’a açılacağını duyurdu. Yazılım devi ayrıca, 2024 yılına kadar 200 binden fazla kişinin dijital becerilerini geliştirmek amacıyla bölgenin yerel yeteneklerine önemli bir yatırım yapacak.

Microsoft, yeni bulut veri merkezi bölgesinin açıldığında Microsoft 365 ile birlikte Azure bulut hizmetlerini barındıracağını, Dynamics 365 ve Power Platform hizmetlerinin daha sonra ekleneceğini söyledi. Bölge aynı zamanda birden fazla Erişilebilirlik Alanına da sahip olacak.

Erişilebilirlik bölgeleri; kendi veri merkezi, bağımsız güç, soğutma ve ağ iletişiminden oluşan ve her Azure bölgesi içinde fiziksel olarak ayrı konumlardır. Buradaki amaç ise hizmetlerin yüksek kullanılabilirliğini sağlamak. Şirket, uygulama ve veri merkezi arızalarına karşı koruma sağlamak için her Azure bölgesi içinde bu bölgelerden en az üçünü oluşturma ilkesini kullanıyor.

Microsoft, şirketin 2030 yılına kadar tamamen karbon negatif olma hedefinin bir parçası olarak 2025’ten başlayarak tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla güçlendirilen tesisin çevre dostu olacağını söyledi. Tesis ayrıca yerel endüstri ve düzenleyici standartları karşılamak için 90’dan fazla uygunluk sertifikasını destekleyecek.

Microsoft, ülkedeki müşteriler için özelleştirilmiş uygulamalar geliştirmek üzere Acer, Chunghwa Telecom, Taiwan Semiconductor Manufacturing ve Trend Micro gibi birkaç önemli Tayvanlı şirketle ortaklık kurduğunu da ekledi.

Microsoft Tayvan Genel Müdürü Ken Sun, “Ölçeklenebilir, düşük gecikmeli ve güvenli bulut hizmetlerine erişim sağlamak, Tayvan’ın kamu ve özel sektörlerini en yeni AI ve IoT teknolojileriyle donatırken aynı zamanda en yüksek siber güvenlik, veri yerleşimi ve uyumluluk standartlarını karşılayacak.” dedi.

Asya’da bir inovasyon merkezi inşa edilecek

Microsoft, son 30 yılda Tayvan’da bazı önemli yatırımlar yaptı. Buradaki son projelerinden bazıları bir “nesnelerin interneti” inovasyon merkezi, bir yapay zeka Ar-Ge merkezi ve bir girişim hızlandırıcısı kurulmasıydı.

Microsoft, mevcut Tayvan Azure donanım sistemleri ve altyapı mühendisliği ekibinin de genişleyeceğini söyledi. Şirket, bölgeyi yapay zeka, nesnelerin interneti ve uç ürünler için bulut yazılımı ve donanım altyapısında “Asya inovasyon merkezi” haline getirmek istiyor.

Microsoft’un Tayvan’daki eğitim girişimi ise önümüzdeki dört yıl içinde en az 200 bin kişiyi “dijital beceri setleri” ile donatmayı umuyor. Microsoft; gençler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, işletmeler ve yeni başlayanlar için beceri edinme programları olacağını söyledi. Şirket öğrencilerin, iş liderlerinin, girişimcilerin ve C düzeyindeki yöneticilerin becerilerini geliştirmek için Tayvan’daki büyük üniversitelerle çalışmayı planlıyor. Girişim ayrıca Microsoft’un Tayvan’daki kadınlar için yeniden beceri kazandırma atölyeleri oluşturmak için endüstri dernekleriyle birlikte çalışmasını da görecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu