Microsoft Cortana Android ve iOS'a taşınıyor

Microsoft’un kişisel asistanı Microsoft Cortana diğer platformlarda da aktif olacak. 
Dijital asistan Cortana Windows Phone’a yerleşik olarak sunuluyor ancak; Microsoft’un diğer platformlarda yazılımı başlatacağı haberleri geldi.  Son rapora göre Microsoft’un Apple iOS platformu ve Google’ın Android platformu üzerinde Cortana başlatmak için planları var.
Microsoft beklenmedik bir hamle yaptı
Microsoft, daha önce Windows Phone dışında Cortana’yı sunacağına dair de planlarını açıklamıştı. Ancak dijital asistanın Windows 10 kullanımından sonra masaüstünde olacağını bildirmişti. Diğer cihazlar için bu destek Microsoft’tan beklenmedik bir hamle oldu. Reuters tarafından yayınlanan son rapora göre, Microsoft iPhone, iPad ve Google’ın Android platformunda çalışan akıllı telefonlar ve tabletler üzerinde yazılımı indirmek için olanak sağlayacak. Bu nedenle Cortana’nın tek başına sürümü üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Apple ve Google’ın kendi dijital asistanları bulunurken, Microsoft Windows Phone dışındaki diğer platformlara da hizmet genişletmek için yer arıyor. Microsoft’un Cortana’yı diğer platformlarda ne şekilde sunacağı, hangi özelliklerde olacağı ise henüz netlik kazanmış değil.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu