Microsoft: ‘Firmalar daha az bilgisayar satın almalı’

Masaüstü, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler, enerji tüketiminin bir Bulut PC çalıştırmanın etkisine kıyasla yeni analizler sunuyor.

Microsoft yaptığı araştırmalar sonucunda işletmelere yeni bir öneri sunuyor: Firmalar, mevcut durumları göz önünde bulundurduğunda, işletmelerine daha az bilgisayar satın almayı denemeli. Bu sayede maddi ve manevi olarak rahatlama yaşayabilirler.

Tamamen PC satımına, üretimine ve yeniliğine odaklanan bir firmadan bu şekilde öneri gelmesi diğer firmaları da şaşırtıyor. Microsoft’un PC karşıtı ideolojisi, bu ayın başlarında tek bir lisansın üç adede kadar Bulut PC kullanma hakkı verdiğini gören yeni bir ürün ön izlemesinin başlamasıyla ortaya çıktı.

Microsoft, bu lisansın müşteri desteği ya da sağlık hizmetleri gibi rollerde vardiyalı çalışanlar bulunduran işletmelere ciddi faydalar sunacağını düşünüyor. Buna ek olarak şirket, vardiyalı çalışanların sekiz saat boyunca oturum açacağını, sonrasında da göreve gelen çalışanın da aynı şeyi yapacağını düşünüyor ve bunu da bulut bilgisayarların 7×24 kullanıldığını varsaymaktan daha adil bir ücretlendirme yolu olarak devam ettiriyor.

Konuyla ilgili yapılan bir araştırma da ortaya şu sonucu çıkarıyor: Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler enerji tüketiminin bir Bulut PC çalıştırmanın etkisine kıyasla yeni analizler sunuyor. Araştırma aynı zamanda, işletmelerin, personellerin kullandığı bilgisayarların satın alınmasını finanse ettiğini gören yeni bilgisayar planlamaları yapılması gerektiğini de ortaya koyuyor.

Bu yaklaşım, Microsoft’un en değerli ortaklarından bazıları için oldukça riskli olabilir. Intel, Dell ve Lenovo gibi şirketler, güçlü bilgisayar satışlarına güveniyor. Bu da CPU’ları daha üretken kılıyor. Microsoft, bulut PC’lerin temeldeki donanımdan bağımsız bir şekilde uygun performansı sunacağını vaat ediyor.

Genel olarak firmalar, bu bilgileri göz önünde bulundurduğunda daha az bilgisayar satın almanın daha avantajlı olacağını düşünüyor. Bu, Bulut PC’lerin etkin olarak Microsoft’un Windows için işletim sistemini lisanslamaktan kaynaklanan tek sefer ödenecek ücret yerine aylık olarak ödeme aldığı anlamına geliyor. Bu sayede Microsoft’un sürdürülebilirlik konusundaki sorunları, ortaklarına kadar uzanmadan çözülebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu