Microsoft gözünü Discord’a dikmiş durumda

Microsoft başarısız Tik Tok girişiminden sonra şimdi de gözünü yazılı ve sesli iletişim programı Discord Inc'a dikti.

7,5 milyar dolar değerindeki Discord’a 10 milyar dolara yakın ücret teklif edildi.

Şu an en değerli teknoloji firmaları arasında 2. sırayı alan Microsoft bu unvanını korumak için kendi içinde geliştirdiği projeler dışında farklı firmaları da bünyesine katma peşinde. Daha önce Tik Tok ve Pinterest dahil birçok popüler uygulamayı satın alma girişimleri olmuştu. Son olarak ise Xbox için ZeniMax Media‘yı 7,5 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Şimdi ise özünü 250 milyona yakın kullanıcısı bulunan Discord’a gözünü dikmiş durumda. Discord’un tek talibinin Microsoft olmadığını söyleyelim.

Discord’a gözünü diken diğer firmalar ise Amazon ve Epic Games. İki rakibin de çok güçlü olduğunu görüyoruz. Özellikle uygulamanın özellikle oyun servislerine sahiplik yapması Epic Games’i ön plana çıkarsa da operasyon ve kullanım alanları olarak Amazon’un da kararlı olduğunu söyleyebiliriz. Ancak iki alanda da Microsoft bu firmaların önünde yer alıyor. Öyleki konuşulan ve firmanın teklif ettiği ücret nedeniyle ne kadar iddialı olduğunu görebiliyoruz.

Şu anda teklif edilen miktarın 10 milyar dolar civarı olduğu söyleniyor. Discord’un 2020 yılı değerinin de 7 milyar dolar olduğunu hatırlatalım. Merak edilen bir konu ise satın alma sonrası uygulamanın değerini yitirip yitirmeyeceği. Öyle ki böyle satın almalar sonucu alınan yeni kararlar neticesinde kullanıcılar uygulamadan yavaş yavaş soğuyabiliyor. Yenilik adı altında yapılan bu değişikliklerin nasıl bir etki edeceğini göreceğiz.

Xiaomi 3 yeni telefonunu tanıtacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu