Microsoft mobil uygulama geliştirme platformu Xamarin’i satın aldı

Microsoft, mobil uygulama geliştirme araçları sunan Xamarin’i açıklanmayan bir bedel karşılığında satın aldığını duyurdu. Şirket bu satın almayla, iOS, Android ve Windows telefonlar için uygulama geliştirmesini sağlayacak bir araç edinmiş oldu.  15 bin müşterisi bulunan Xamarin’in portföyünde Coca-Cola ve JetBlue gibi büyük markalar da yer alıyor. Xamarin, yazılımcılara tek bir programlama diliyle kod yazarak tüm platformlarda yerel gözüken uygulamalar tasarlama olanağı tanıyor. Şirket ayrıca bulutta depolanan binlerce cihaz üzerinden bu uygulamaları yazılımcılar tarafından test edilmesini de mümkün kılıyor.Dört yaşındaki şirketin temel ürünlerinden biri Microsoft’un Visual Studio yazılımına dayanıyor, dolayısıyla bu satın alma doğal bir eşleşme anlamına geliyor.

Xamarin, Microsoft’un agnostik-platform uygulama yaklaşımına destek olacak

Microsoft geçen iki yılın en önemli kısmını rakip platformlar için bir uygulama geliştiricisi olarak mobil üzerine ayırdı. Her cihazda – iPhone, iPad ve Android – Windows ve Office yazılım kullanıcılarını oluşturmayı hedefleyen şirket, bulut tabanlı ürünlerinin abone sayısının artırarak Microsoft’un ekosistemine daha çok kullanıcıyı dahil etmeye çalıştı.

Şirket, geçtiğimiz yıl ki Build konferansında  yazılımcıların iOS ve Android uygulamalarını Windows 10 atarmalarına imkan sunacak iddialı bir girişimin duyurusunu yapmıştı. Project Astoria olarak anılan girişimin henüz olarak başarıya ulaşmamış olsa da, bu satın almayla Xamarin’in Microsoft’a çapraz platformlu uygulamalar yapmak için benzer geliştirme araçları sunmaya yardımcı olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu