Microsoft yeni şarj teknolojisi geliştiriyor

Nokia’nın cihazlar bölümünü satın alan Microsoft, yeni cihazlarının ışıkla çalışmasını sağlayan teknoloji üzerinde çalışmalar yürütüyor.
Microsoft, Nokia’yı satın aldıktan sonra rakiplerinden geri kalmamak için var olan patentlerine bir yenisi daha eklendi. Microsoft Pekin araştırma kampüsünde görevli Yunxin Liu ve Chunshui Zhao adındaki iki geliştirici telefonları ışıkla şarj eden bir prototip ürettiler.

Özel bir ekran sayesinde şarj özelliği

Yapılan Ar-Ge çalışmaları devam eden ve AutoCharge adını verdikleri sistem sadece ışığı kullanarak telefonun şarj olmasını sağlıyor. Bu kablosuz şarj özelliği için herhangi bir stand ve kablo gereksinimi duyulmuyor. Sadece ekranın ışığı alacağı bir yere bırakmanız bu şarj işleminin başlaması için yeterli oluyor. Özel bir ekran (fotovoltaik panel) sonucunda gelişen bu durumda gelen ışık bu panel tarafından elektriğe dönüştürülerek telefonu şarj etmesi sağlanılıyor.

Sinyal sonucunda ışığı kesme özelliği

Ancak bu proje henüz geliştirme aşamasında ve bu projede şu an ışığın telefona yönlendirilmesi için Xbox Kinect ve özel bir nesne tanıma yazılımı kullanılıyor. Bu sistem üzerinden telefondaki LED ışıklardan şarj durumunu algılayan sistem ışığı telefona göndererek şarj olmasını sağlıyor. Aynı zamanda dolduğunda da yine LED ışıktaki dolu olduğuna dair görünen sinyal sonucunda da ışığı kesiyor.
 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu