Microsoft’un son güncellemesi bilgisayarları yine bozdu!

Şirket, geliştiricilerin hatayı düzeltecek uygun bir çözüm üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Microsoft’un son güncellemesi, kullanıcıların bilgisayarlarında yine sorunlara yol açtı. 13 Şubat’ta yayınlanan KB5034765 numaralı yama, Windows 11’in 22H2 ve 23H2 sürümleri için güvenlik dışı iyileştirmeler içeriyordu. Ancak bu güncelleme, belirsiz bir kullanıcı sayısında beklenmedik sorunlara neden oldu. Ayrıca Microsoft resmi olarak problemi kabul etti. Kullanıcılar, güncellemeyi yükledikten sonra Görev Çubuğu’nun aniden kaybolduğunu söyledi. Ayrıca Dosya Gezgini’nin beklenmedik çökmesi gibi çeşitli sorunlar yaşayanlar oldu. Bazıları, güncelleme sonrası performans düşüşünden de şikayetçi oldu.

Microsoft, en son Windows 11 güncellemesiyle kullanıcıların bilgisayarlarını bir kez daha bozuyor
Microsoft, en son Windows 11 güncellemesiyle kullanıcıların bilgisayarlarını bir kez daha bozuyor

Diğer Windows 11 kullanıcıları ise indirme veya kurulum sırasında başarısızlıklar bildirdi. Kurulum işlemi %96’da yanıt vermeyi durdurdu ve “bir şeyler planlandığı gibi gitmedi” hatasıyla karşılaşıldı. Windows Güncelleme daha sonra değişiklikleri geri alıp sistemi önceki çalışır durumuna döndürmeye başladı.

Microsoft, Windows panosunda bu son problemi kabul etti. Şirket, geliştiricilerin hatayı düzeltecek uygun bir çözüm üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Başka bir başarısız güncellemeyi düzeltmek için bir yama beklerken, Windows 11 kullanıcıları hatayı önlemek için “C:$WinREAgent” adlı gizli klasörü silip KB5034765 güncellemesini tekrar başlatabilirler. Microsoft’un iddiasına göre, kurulum işlemi bu şekilde başarılı olacak.

Güncelleme, 73 güvenlik açığını düzeltti. Ardından bunların beşi uzaktan kod yürütme, hizmet reddi ve erişim ayrıcalık yükseltme ile ilgili kritik hatalardı. Ayrıca, iki aktif olarak istismar edilen sıfırıncı gün deliği kapatıldı. (Biri Akıllı Ekran Güvenlik Özelliğinde (CVE-2024-21351) ve diğeri İnternet Kısayol Dosyaları Güvenlik Özelliğinde (CVE-2024-21412).

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu