Milletvekilleri ABD’de sağlık sektöründe siber güvenliğin iyileştirilmesi için baskı yapıyor

Biden yönetimi siber saldırılardaki ani artış nedeniyle federal hükümetin sağlık sektöründeki siber savunmasını güçlendirmeye davet ediliyor.

Milletvekilleri, Biden yönetimini siber saldırılardaki ani artış nedeniyle federal hükümetin sağlık sektöründeki siber savunmasını güçlendirmeye çağırıyor. Çünkü sağlık sektörü hassas bilgiler barındırıyor ve siber saldırganlar bu bilgileri ele geçirmek için adeta acımasızca eylemlerini gerçekleştiriyorlar.

Halk sağlığı öncelikli olmalı

Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanına (HHS) hitaben yazılan bir mektupta, Senatör Angus King ve Mike Gallagher, siber tehditlere karşı ek eylemler alınması gerektiğini vurguladılar. Aynı zamanda Siber Uzay Solaryum Komisyonu’nun eş başkanı olan King ve Gallagher, “Siber tehditler katlanarak büyürken, sağlık hizmetleri ve halk sağlığındaki siber güvenlik boşluklarını ele almaya öncelik vermeliyiz” şeklinde ifade ettiler. İkili aynı zamanda Biden yönetimindeki sağlık yetkilileri ile acil bir toplantı talep etti.

Verilere göre ABD’de son iki yılda fidye yazılım saldırılarında patlama yaşanıyor. Hastaneler veri güvenliğini sağlamak için genellikle hızla ödeme yapmayı kabul ettikleri için korsan saldırıları bu alana yoğunlaşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu