MWC’de akıllı telefonlar ile AI ve Metaverse evreni gösterilecek

Etkinlikte, kullanıcılar birbiriyle bağlantı kuracak, uzaktaki etkinliklere katılacak ve Metaverse deneyimleri sergileyecekler.

Yeni üretilen akıllı telefonlar, sürükleyici Metaverse deneyimleriyle birleşiyor. Aynı zamanda AI destekli sohbet robotu avatarları geçtiğimiz günlerde başlayan yıllık MWC kablosuz ticaret fuarında ziyaretçilerine sunuldu. Bu akıllı telefonlar, oldukça dikkat çekiyor.

Barselona’da düzenlenen dört günlük gösteride, mobil teknoloji endüstrisindeki dünyanın en büyük toplantısı gerçekleşti. Geniş teknoloji yelpazesiyle, Mobil Dünya Kongresi olarak bilinen fuarda yeni telefonlar sergileniyor. Bu telefonlar yapay zekayı ve Metaverse evrenini gösterecek. Organizatörler, uzun zamandır süren pandemik kesintilerin ardından tüm gücüyle devam etmeyi başaran etkinliğe, 200 kadar ülke ve bölgeden 80 bin kadar ziyaretçi bekliyor.

Etkinlikte, kullanıcılar birbiriyle bağlantı kuracak, uzaktaki etkinliklere katılacak ve bambaşka çevrimiçi dünyalara girilmesine imkan veren Metaverse deneyimleri sergileyecekler. Yazılım şirketlerinden Amdocs, kullanıcılarına yeni bir deneyim sunabilmek için sanal ve artırılmış gerçeklik kullanacak. Diğer şirketler de bu fuarda fiziksel rehabilitasyona yardımcı olabilmek ve sanal bir şekilde kıyafet deneyimini öğrenmek için Metaverse demoları sunacak.

ChatGPT gibi yeni teknolojik gelişmeler sayesinde AI, teknoloji dünyasında büyümeye devam ediyor. Aynı zamanda firmalar da Wi-Fi ağlarını daha verimli hale getirmek için yapay zekayı nasıl kullandıklarını göstereceğini söylüyor. Microsoft ise, Bing motoruna AI chatbot teknolojisi ekledi ama yapılan bazı hatalardan sonra tekrar düzenlemeler için çalışmalara başladılar.

Bütün bunlara ek olarak MWC, cihaz üreticilerinin son teknoloji ürünlerini tanıtma konusunda büyük adımlar atmayı başardı. Günümüzde akıllı telefonların gelişimi sürekli devam ediyor ve piyasada güncel konumlarını koruyabiliyor.

Bu yılki fuarda ise odaklanılan asıl nokta; otomatikleştirilmiş fabrikalar, otonom arabalar ve akıllı şehir gibi önemli yeniliklerin yanı sıra yeni nesil ultra hızlı kablosuz teknolojisi olan 5G’nin potansiyel kullanım alanları. Organizatörler ise Huawei’nin fuarda en fazla ürüne sahip olacağını belirtiyor. Aynı zamanda çok sayıda önemli firma da fuarda yerini alıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu