NASA insansı robotunu görevli olarak test edecek

NASA, Valkyrie'nin "sıkıcı ve tekrarlayan görevler" için ideal olabileceğini ve bu sayede insanların daha üst düzey çalışmalara odaklanabileceğini düşünüyor.

NASA, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla, insansı robotu Valkyrie’nin “insansız ve açık deniz enerji tesislerinin uzaktan bakımı” sebebiyle ilk adımlarını atmak üzere Batı Avustralya’ya gönderildiğini duyurdu. Woodside Energy şirketi de droidin yazılımını test edecek ve NASA’ya, robotun Mars gibi astronotsuz ortamlarda Dünya’dan uzaktan çalışma için kullanılabilecek önemli verileri sağlayacak.

Bu veriler, robotların altyapının denetlenmesi ve uzayda yetiştirilen bitkilere yönelik çalışmalarda kullanılmasını içerecek. Ayrıca, NASA, Valkyrie’nin “sıkıcı ve tekrarlayan görevler” için ideal olabileceğini ve bu sayede insanların daha üst düzey çalışmalara odaklanabileceğini düşünüyor. NASA yetkilileri ise konuyla ilgili şunları söylüyor: “Gelecekteki Artemis görevlerinin bir parçası olarak kurulacak uzun vadeli bölgelerde ve Ay’da bulunanlar gibi, kirli ve tehlikeli koşullarda çalışmak için robotların nasıl daha iyi tasarlanacağını öğrenmek amacıyla gerekli bütün koşullardan faydalanacağız.”

Valkyrie aslında on yılı aşkın bir süredir geliştiriliyor, ancak düşük performans geçmişi bulunuyor. Robot, çift Intel Core i7 işlemci ve 1.8kWh pil ile çalışıyor, bu da yaklaşık bir saat boyunca bağımsız olarak görev yapabileceği anlamına geliyor. Elastik döner aktüatörler, ince hareketleri sağlamak için kullanılıyor. Valkyrie’nin basitleştirilmiş elleri, üç parmak ve bir başparmakla sınırlı ve başı üç derece harekete sahip.

Son olarak, Valkyrie’nin bacaklara sahip selefi R2, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda rayları temizleme ve süpürme gibi küçük görevler için kullanılıyor. Şu anda ise hala geliştirme çalışmaları devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu