NASA uzaydan gelen ‘hazineyi’ ilk kez gösterdi!

NASA, örnekleri, Washington D.C.'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nde düzenlenen bir basın toplantısında gösterdi.

NASA, Osiris-Rex uzay aracı tarafından Dünya’ya getirilen Bennu asteroidinden alınan örnekleri ilk kez halka gösterdi. Bu örnekler, Dünya’ya getirilen ilk asteroit örnekleri olma özelliğini taşıyor.

Örnekler nasıl alındı?

Osiris-Rex, 2016 yılında Bennu asteroidine ulaştı ve 2020 yılında ilk örnekleme işlemini gerçekleştirdi. Uzay aracı, toplamda 2.5 kilogramlık örnek topladı. Örnekler, 2023 yılının Eylül ayında Dünya’ya geri döndü.

Örnekler nereden alındı?

Osiris-Rex, Bennu asteroidinin yüzeyinden, yaklaşık 10 metre derinlikten örnek aldı. Bu örnekler, asteroidin iç yapısı ve oluşumu hakkında önemli bilgiler sağlayacak.

NASA, örnekleri, Washington D.C.’deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nde düzenlenen bir basın toplantısında gösterdi. Toplantıya, NASA yetkilileri ve bilim insanları katıldı.

Örnekler, NASA’nın Jet Propulsion Laboratuvarı’nda bulunan bir laboratuvarda incelenecek. Laboratuvarda, örneklerin kimyasal bileşimi, mineral içeriği ve radyoaktif aktivitesi gibi özellikler incelenecek.

Örneklerin önemi

Bennu asteroidi, Dünya’ya yakın bir asteroiddir. Bu nedenle, Bennu’dan alınan örnekler, Dünya’nın geçmişi ve geleceği hakkında önemli bilgiler sağlayacak. Örnekler, Dünya’ya çarpabilecek asteroidlerin bileşimi ve yapısı hakkında da bilgiler sağlayacak.

NASA’nın Osiris-Rex uzay aracı tarafından Dünya’ya getirilen Bennu asteroidi örnekleri, asteroitlerin oluşumu ve Dünya’nın geçmişi hakkında önemli bilgiler sağlayacak. Bu örnekler, uzay araştırmaları için de önemli bir kilometre taşı niteliğinde.

Bennu asteroidi, karbon bakımından zengin bir asteroittir. Bu nedenle, asteroidin yüzeyinde su ve organik bileşikler bulunabileceği düşünülüyor.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Adamlar maden ariyorlar kilif olarakta arastirma diyorlar.
    Bizde aptaliz ya yedik.

    1. Adamlar yalan söyluyorlar uzaya gitmediler gidemediler lakin bizleri bu şekilde kandırıyor lar. Biraz araştır gerçekler çok daha farklı olduğunu göreceksin.

  2. Sahtekâr NASA abd nin 1950 lerden beri söylediği yalanlara bir tanesi daha eklenmiş oluyor kâfir aklı böyle işliyor

  3. Adamlar öyle yada böyle bilime kafa yoruyorlar. Sonuçta elinizdeki telefon, bilgisayar internet hepsini bulan onlar. Bizim gibi tek dertleri yemek içmek kolay zengin olmak sabahtan akşama siyaset din konuşmaktan başka birşeyler yapıyorlar yani…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu