Nokia ve Vodafone 6G için ortaklık kurdu

Nokia ve Vodafone, 6G teknolojisi için ortaklık kurduğunu açıkladı. Kurulan ortaklıkla birlikte 6G teknolojisinin sınırları belirlenecek.

Dünya genelinde 5G teknolojisi yeni yeni yaygınlaşırken, teknoloji devleri 6G teknolojisinin geliştirilmesi için düğmeye bastı. Nokia ve Vodafone 6G teknolojisi için çalışmalara başladı. 

Nokia ve Vodafone’dan 6G için kritik ortaklık

Kit satıcısı Nokia ve dünyanın önde gelen GSM operatörü Vodafone, “5G-Gelişmiş ve 6G ağlarının yeteneklerini keşfetmek” adına iş birliği sağlayacak olan yeni bir ortaklığa imza attı. 

Nokia ve Vodafone’un Yeni Zelanda kolu olan Vodafone NZ arasındaki ortaklılık, mevcut 4G/5G ağlarında yeni uygulamaların ve hizmetlerin geliştirilmesi konusundaki iş birliğini onaylamasının yanı sıra 5G-Gelişmiş ve 6G’nin yeteneklerinin keşfedilmesini amaçlıyor. 

Bu ortaklık ağ dilimleme, özel ağlar, endüstriyel otomasyon, yapay zekâ, makine öğrenimi, Edge hesaplama ve “6G özellikli gelecek” gibi alanlarda kullanım örnekleri için teknoloji doğrulama, demolar ve saha denemelerinde ortak kaynak yatırımı şeklini alacak. 

Konu hakkında açıklama yapan Nokia Mobil Ağlar Başkanı Tommi Uitto, “Nokia, Vodafone ile dünyanın en iyi mobil teknolojisini Yeni Zelanda’ya getirme ve en son Vodafone’un dünya standartlarında bir 5G ağı sağlamasına yardımcı olma konusunda 30 yıllık bir geçmişe sahiptir. Bu iş birliği, 5G-Advanced ve nihayetinde 6G’ye gidecek yolu açacaktır.” dedi. Vodafone Yeni Zelanda Toptan Satış ve Altyapı Direktörü Tony Baird ise şu ifadeleri kullandı:

“Vodafone’da müşterilerin teknolojinin büyüsünü ortaya çıkarmalarına yardımcı oluyoruz ve bunu yapmak için hızlı ve güvenilir bağlantılara ihtiyaç duyuyoruz. Nokia ile 4G ve 5G ağlarımıza yoğun bir şekilde yatırım yaptık ve bugün duyurulan inovasyon iş birliği, gelecek adımlar için önemli bir ilk adım niteliği taşıyor.”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu