NVIDIA’dan Çin pazarı için büyük adım: Yeni AI çipleri geliyor!

NVIDIA'nın yeni çipleri HGX H20, L20 ve L2 olarak adlandırıldı.

Teknoloji devi NVIDIA, ABD’nin ihracat kısıtlamalarına yanıt olarak Çin pazarı için özel olarak tasarlanmış yeni AI çipleri geliştiriyor. Bu hamle, şirketin Çin’in büyük AI çip pazarına erişimini sürdürme çabasının bir parçası.

ABD hükümetinin süper bilgisayarlar ve yapay zeka uygulamaları için kullanılan bilgisayar çiplerinin Rusya ve Çin’e ihracatını kısıtlama kararı, NVIDIA’nın A100 ve H100 çiplerini Çin’de satmasını engelledi. Bu durum üzerine NVIDIA, A800 ve H800 çiplerini Çin pazarına özel olarak tasarladı.

NVIDIA AI Çip
NVIDIA AI Çip

Yeni çipler: HGX H20, L20 ve L2

NVIDIA’nın yeni çipleri HGX H20, L20 ve L2 olarak adlandırıldı. Bu çipler, ABD hükümetinin belirlediği hesaplama gücü eşiğini aşmıyor. Bu durum, AI uygulamaları için kullanıcıların daha yüksek özellikli modellere erişimi olmadığı için daha fazla çip ihtiyacı olacağı anlamına geliyor.

Çinli şirketler, Baidu, Huawei, Xiaomi ve Oppo dahil, ABD ve diğer ülkelerden çip ithal edememe ihtimaline karşı kendi yarı iletkenlerini tasarlamaya başladı. NVIDIA müşterileri, şirketin itibarı ve AI geliştirmesi için sağlam yazılımı nedeniyle şirketin bileşenlerine bağlı kalmayı tercih edebilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu