OPPO 5G üzerinden başarılı sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirdi

OPPO, sadece yeni nesil 5G ağına dayalı sesli ve görüntülü aramalar gerçekleştirerek yüksek kaliteli 5G deneyimini gerçeğe daha yakın hale getirdiğini açıkladı.

Ericsson ve MediaTek ortaklığıyla yapılan VoNR aramaları, MediaTek’in Dimensity 1000 serisi SoC ve Ericsson Radio System ürünleri ve çözümleriyle uçtan uca 5G bağımsız ağ kullanılarak, OPPO’nun modifiye edilmiş bir akıllı telefonu üzerinden yapıldı. 

VoNR, küresel operatörlerin aktif olarak temel attığı gelecekteki 5G ağlarının ana akım mimarilerinden biri olan SA mimarisine dayalı bir çağrı hizmetidir. SA mimarisi kapsamında VoNR çağrılarını destekleyen ilk teknoloji markalarından biri olan OPPO, kapsamlı bir 5G deneyimi sağlamayı hedefliyor. Şirket ayrıca OPPO markasını, dünya çapında 5G ağları oluşturan operatörler ve iletişim ekipmanı tedarikçileri için tercih edilen akıllı telefon ortağı olarak konumlandırıyor.

Başarılı bir şekilde sonuçlanan ortak test, Ericsson’un İsveç’in Stockholm kentinde bulunan 5G SA ağ ortamında gerçekleştirildi. Test sırasında her iki telefon, arama yaptıktan sonra neredeyse anında ağa bağlandı ve ardından sorunsuz bir şekilde yüksek tanımlı bir video görüşmesine geçti.

2019 yılında 1.927 uygulama ile En İyi 5 Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) dosyaları arasında sıralanan OPPO, Şubat 2020 itibariyle Avrupa Telekomünikasyon Standartları Enstitüsü’ne de (ETSI) 1.000’den fazla 5G Standart Temel Patent ailesini bildirmişti. Teknoloji sektörüne olan katkılarına devam etmeyi hedefleyen OPPO kurucusu ve CEO’su Tony Chen şirketin 5G, yapay zeka, AR, büyük veri ve diğer alanlardaki araştırmalarını teşvik etmenin yanı sıra temel donanım teknolojileri ve yazılım mühendisliği yeteneğini oluşturmak için üç yıl içinde Ar-Ge’ye 7 milyar dolar yatırım yapacağını belirtiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu