Oppo kullanıcılarına müjde: ColorOS 14 ile neler değişiyor?

Oppo, kullanıcı arayüzünün görünümünü ve tarzını gösterişli, standartlaştırılmış öğelerle güncelledi. 

Oppo’nun en yeni ColorOS’una “merhaba” deyin. ColorOS 14’ün global beta sürümü halihazırda belirli bölgelerde yayılmaya başladı; Oppo Find N2 Flip, Kasım ayı ortasında kararlı sürümü alan ilk model olacak. Peki ColorOS 14 ile gelen yenilikler neler?

Yükseltilmiş Trinity Engine ile başlayacağız. ROM Vitalization, uygulama ve dosya verilerini sıkıştırır ve tipik bir telefonda 20 GB’a kadar depolama alanından tasarruf edebilir. RAM Vitalization, Android’in RAM mekanizmasını, özellikle arka plan uygulamalarını RAM’de tutma konusunda daha becerikli bir mekanizmayla değiştirir. Üçüncü ve son bileşen olan CPU Vitalization, yonga setinin performansını ve güç kullanımını dengeler.

Yükseltilmiş Trinity Motoru
Yükseltilmiş Trinity Motoru

ColorOS artık, telefonu kullanıp kullanmadığınıza ve nasıl kullandığınıza bağlı olarak şarj akımını ayarlamak için bir AI algoritması kullanan bir Akıllı Şarj sistemine sahip. Bunun amacı pilin aşınmasını ve yıpranmasını azaltmaktır.

Picture Keeper gizlilik özellikleri listesine eklendi. Bu, cihazınızdaki belirli fotoğraf ve videolara erişim için ekstra izin sağlıyor. Bahsi geçmişken, Akıllı Görüntü Örtüleme artık bir fotoğraftaki birden fazla insanı ve hayvanı veya bir görüntüdeki sabit kareyi kırpabiliyor.

Picture Keeper, hassas fotoğraflar ve videolar için ekstra izin ekler
Picture Keeper, hassas fotoğraflar ve videolar için ekstra izin ekler

Yeni Smart Touch, yerel ve üçüncü taraf uygulamalardan metin, resim ve videolar seçmenize ve bunları File Dock’ta toplamanıza yardımcı oluyor. File Dock, içeriği daha sonra kullanmak üzere saklamanıza olanak tanıyan bir pano gibidir. Bu, ColorOS cihazları arasında senkronize edilir, böylece Smart Touch ile örneğin bir Oppo Pad’e kaydettiğiniz şeyler telefonunuzda da kullanılabilir.

Yeni ColorOS 14 özellikleri: Smart Touch, File Dock ve Smart Image Matting
Yeni ColorOS 14 özellikleri: Smart Touch, File Dock ve Smart Image Matting

Snapchat kullanıcıları artık özel muamele görüyor. Daha hızlı erişim için Snapchat kısayolunu kilit ekranına koyabilirler. Ayrıca, Shelf için yeni mesajlar, durumlar ve hatta en yakın arkadaşlarınızın konumları hakkında bir bakışta güncellemeler sağlayan bir Snapchat widget’ı da bulunmakta.

Snapchat kısayolu • Raf için Snapchat widget'ı
Snapchat kısayolu • Raf için Snapchat widget’ı

Oppo, kullanıcı arayüzünün görünümünü ve tarzını da gösterişli, standartlaştırılmış öğelerle güncelledi. Aqua Dynamic adı verilen tasarım, dikkati en az düzeyde dağıtarak işlevselliği görüntülemek için durum çubuğunda açılan genel baloncuklar, kapsüller ve panellerden oluşan bir koleksiyondur.

Aqua Dynamic panel örneği
Aqua Dynamic panel örneği

Ayrıca durum çubuğu ve ekran içeriği artık günün saatine en uygun renk tonlarını seçen Aquamorgraphic Renklendirme sistemi tarafından boyanıyor.

Aquamorfografik Renklendirme sistemi
Aquamorfografik Renklendirme sistemi

Oppo, Always On Display’e yeni bir Yeşile Dön stili ekledi. Gün boyunca nerede olduğunuza, ne yaptığınıza, hava durumuna ve diğer koşullara göre otomatik olarak güncellenecek olan Bitmoji çıkartmalarını da kullanabilirsiniz.

Yeni Go Green AOD stili
Yeni Go Green AOD stili

ColorOS 14’ün Global Beta Sürümü için kullanıma sunma programını burada bulabilirsiniz. Kesin zamanlamanın bölgeye ve operatöre göre değişeceğini unutmayın.

ColorOS 14 Global Beta Sürümü kullanıma sunma programı
ColorOS 14 Global Beta Sürümü kullanıma sunma programı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu