Oppo ve Samsung Türkiye’de telefon üretmeye hazırlanıyor

Ortaya atılan iddialara göre Oppo ve Samsung Türkiye’de cep telefonu üretmeye başlıyor.

Bloomberg HT’de yayınlanan Kerem Ilgaz imzalı habere göre Samsung ve Oppo Türkiye’de telefon üretmeye hazırlanıyor. Yayının üç farklı kaynağa dayandırdığı habere göre iki telefon devi Türkiye’de fabrika kurup üretim yapacak.

Oppo ve Samsung Türkiye’de telefon üretebilir

Haberdeki iddialara göre Oppo, Kocaeli’de kurulacak tesisler sayesinde montaj değil üretim yapacak. Ayrıca marka bu fabrikalar için yaklaşık 50 milyon dolar yatırım yapmış durumda. Türkiye’de üretilen telefonlar Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın diğer ülkelerine de satılacak.

Samsung ise İstanbul’da bir alt yüklenici ile telefon üretecek. Bu alt yüklenicinin kim olduğu bilinmiyor olsa da İstanbul’da telefon fabrikası olarak bilinen bir tek General Mobile’ın İkitelli’deki tesisi olduğunu biliniyor.

Bu iddiaların temelinde ise Türkiye’de üretilen telefonlara getirilen teşvik desteği yer alıyor. Cumhurbaşkanlığı kararıyla teşvik mevzuatında değişiklik yapılarak, cep telefonu üretiminde kullanılan aksam ve parçaların, teşvik belgeli yatırımlar kapsamında 31 Ağustos 2021’e kadar gümrük vergilerinin ödenmesi şartıyla ithalatının önü açıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu