Oppo’dan Ericsson ortaklığı ile 5G hamlesi

Oppo, 5G teknolojisindeki gelişme ve ilerlemelerini hızlandırmak için Ericsson ile ortaklık kurdu. Bu karar, ABD hükümeti tarafından kara listeye alınan Huawei'nin akıllı telefon endüstrisinde bıraktığı boşluğu doldurmak için geldi.

‘South China Morning Post’un raporuna göre Çinli akıllı telefon üreticisi, 5G teknolojilerini daha da ilerletmek için İsveçli telekomünikasyon devi ile birlikte çalışıyor. Şirketin geçen hafta Ericsson ile olan ortaklığı aracılığıyla Çin’in Shenzhen kentindeki ileri teknoloji iletişim laboratuvarı ortaya çıktı. Bu laboratuvar, yaklaşan akıllı telefonları test etmek için protokol güncellemelerini ve bölgesel ayarlamayı içeren 5G araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yürütmekten sorumlu olacak.

Ayrıca, şirketin Shenzhen’deki laboratuvarı, Oppo’nun başkan yardımcısı ve genel müdürü Chris Shu’ya göre, “5G mobil teknolojisinin vaadini” tam olarak kullanabilecek potansiyel uygulamaları keşfetmeye ve güç tüketimi açısından kullanıcı deneyimini iyileştirmeye odaklanacak. Shu ayrıca, markanın 5G teknolojisindeki yeni gelişmeler üzerine çalışmak için kendi yazılım yeteneklerini kullanacağını da sözlerine ekledi.

Akıllı telefon üreticisi, yeni merkezini de aynı şehirde inşa ediyor. Bu proje dört planlı kuleden oluşacak; en yüksek olanı 42 katlı olacak ve 200 metre yüksekliğe ulaşacak.

Oppo’nun 5G geliştirme kararı rakibi Huawei’nin ABD yaptırımlarına maruz kalması ile başladı. Huawei bir zamanlar akıllı telefon pazarında önemli bir rakip iken, kara listenin neden olduğu olumsuz etki nedeniyle varlığı büyük ölçüde düştü. Yaptırımlar nedeni ile Huawei, malzemeleri ve diğer teknolojileri tedarik ederken daha sıkı kısıtlamalarla karşı karşıya kalıyor ve bu da Oppo’nun pazarı ele geçirmesi için mükemmel bir fırsat olacak gibi gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu