Otomobillerin kontrolü radyo dalgalarıyla ele geçiriliyor

Yeni nesil araçların bilgisayar sistemlerine girilerek aracın kontrolü ele geçirilebiliyor. Bunu yapmanın yolu ise radyo dalgalarından geçiyor.
İngiltere merkezli güvenlik firması NCC Group, yeni nesil araçların bilgisayar sistemlerine radyo dalgaları ile girilebildiğini ve fren sistemleri dahil hayati öneme sahip pek çok özelliğin kontrolünün ele geçirilebileceğini vurguladı. BBC’nin haberine göre, radyo dalgalarıyla araçlara gönderilen sinyallerin farklı saldırılar için dahi kullanılabiliyor.

Fren balataları devre dışı bırakılabiliyor

NCC güvenlik firması, bir dizüstü bilgisayara herhangi bir elektronik dükkanında bulunabilecek parçalarla üretilmiş bir cihazı bağladı. Cihaz aracılığıyla otomobillerin elektronik sistemlerine radyo dalgaları gönderen firma uzmanları, fren balatalarını devre dışı bırakabildiklerini ifade ediyor. Şirketin araştırma Müdürü Andy Davis, radyo dalgalarını gönderen cihazın büyüklüğüne kapasitesine bağlı olarak aynı anda birden fazla aracın dahi kontrol altına alınmasının mümkün olduğunu belirtiyor.

Bilgisayar korsanlarının sisteme sızma riski arttı

Uzmanlar, araçlara otomatik pilot ve benzeri yeni özelliklerin eklenmesiyle birlikte bilgisayar korsanlarının da sistemlere sızma riskinin arttığına dikkat çekiyor.

İlgili Makaleler

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu