Otonom kurye robotlar yakında sokaklarda

Gelecek 1 ay içinde ABD Başkenti Washington’da otonom kurye robotlar yollarda gezinmeye başlayacak.

ABD’nin Başkenti Washington kenti sakinleri yakında sokaklarda dolaşmaya başlayacak otonom robot kuryeler ile tanışacaklar.

Starship Technologies tarafından geliştirilen robotların sahaya çıkmak için ilk olarak bu şehri seçmesinin bir sebebi var zira Haziran ayında onaylanan bir yönetmelik ile Washington bu tarz araçların sokaklara çıkmasına izin veren ilk ABD şehri oldu.

Çıkan yönetmeliğe göre bu araçların saate 16 kilometreden daha hızlı gidemeyecekler ve ağırlıkları yüksüz şekilde 22 kiloyu aşamayacak. Ayrıca tüm engelli yolları ve uyarılarına dair kurallara da harfiyen uymak zorundalar.

otonom-kurye-robotlar-cw-2

Starship Technologies tarafından geliştirilen robotlar bu kurallara tam olarak uyuyor ve tam dolu üç market torbasını taşıyabilecek kapasiteye sahipler. Robotun üstünde dokuz kamera ve çevresindeki engeller ile uyarıları tespit etmesi için çeşitli sensörler bulunuyor.

Şu anda bu tarz robotlar için genelde bir gözetmen robot ile birlikte hareket ediyor ancak Starship Technologies robotlarının yüzde 99 oranında refakatsiz hareket edebileceğini belirtiyor.

otonom-kurye-robotlar-cw-3

Şirketin amacı marketlere verilen siparişlerin 2 ila 5 kilometre mesafelere 15 ila 30 dakika arasında ulaştırılmasını sağlamak. Müşteriler bir uygulama kullanarak robotların tam olarak ne zaman teslimat yapabileceğini belirleyebiliyorlar ancak teslimat için işlem başına 1 dolar gibi bir ücret ödemeleri gerekecek.

Bir değir teslim yöntemi ise Drone kullanılması ancak şimdilik Droneların bu kadar yoğun bir hava trafiği yaratmasının önünde ciddi engeller mevcut.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu