Oyun dünyası karıştı: Epic Games, Apple ve Google’a savaş açtı

Epic Games’in sahibi olduğu Fortnite oyununun mobil sürümünde ödeme sisteminde bazı değişiklikler yapması Apple ve Google’ı kızdırdı. Firmanın attığı bu adımı beğenmeyen Apple ve Google, Fortnite mobil uygulamasını kendi mağazalarından kaldırdı. Bunun üzerine Epic Games de her iki şirkete de dava açtığını ve hakkını mahkemede arayacağını duyurdu.

Oyun dünyası karıştı: Epic Games, Apple ve Google’a savaş açtı

Aslında bu yaşananlar uzun zamandır uygulama geliştiricilerinin şikayetçi olduğu bir konuydu. Uygulama mağazaları uygulamalardan belli oranda gelir elde ediyor. Özellikle oyun geliştiricilerin oyun içi satın alımlardan alınan yüzde 30 oranında paydan şikayetçi oldukları da bilinen bir gerçek. Oyun pazarının büyümesi beraberinde gelirlerin paylaşımı konusundaki bu tartışmaların yeniden gündeme gelmesine neden oldu.

Ücretsiz bir oyun olan Fortnite’ta oyun içi satın alımlarla bazı özellik ve silahlar kullanılabilir hale geliyor. Bu tip satın alımları oyunun mobil sürümünde yaptığınızda Apple ya da Google’a da para kazandırılıyor. İşte bundan rahatsız olan Epic Games, yeni bir ödeme sistemini devreye soktu. Ayrıca mobil mağazalar üzerinden yapılan alımlarda da önemli indirimler yapınca ortalık karıştı. Gelirlerinin azalacağını ilk olarak fark eden Apple Fortnite uygulamasını anında kendi mağazasından kaldırdı. Bu kararın ardından Epic Games de Apple’ı mahkemeye vereceğini açıkladı. Benzer bir adım Google’dan da gelince Epic Games onu da mahkemeye verdi.

Bu savaşın nereye varacağı bilinmez ama mobil oyun pazarında uygulama mağazası sahipleriyle oyun geliştiriciler arasında ciddi bir savaşın başlayacağını söyleyebiliriz.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu