Panasonic, Otomotiv Mobil Test Çözümünü (AMTS) tanıttı

Panasonic araç sistemi başlatma ve üretim testi süreçlerini geliştiren Otomotiv Mobil Test Çözümünü (AMTS) tanıttı.

Panasonic, Küresel Tasarım Çözümleri’nin önde gelen endüstri üreticilerinin iş birliğinde tasarladığı, otomotiv sektörüne yönelik yeni nesil test çözümünü Frankfurt’tkaki Automechanika fuarında tanıttı. Panasonic Otomotiv Mobil Test Çözümü (AMTS), otomotiv sektörünün verimli araç üretimi ve etkinleştirilmesi için talep ettiği teknolojilerle kurumsal BT ortamına sorunsuz entegrasyona yönelik kurumsal özellikleri bir araya getiriyor.

Kullanıcı ile birlikte süreçler gözden geçirilerek tasarlandı
Cihaz, kullanım kolaylığı ve otomotiv üretim süreçleri düşünülerek tasarlandı. Pazar lideri, tam dayanıklı Panasonic Toughpad FZ-M1 tablet temelinde çalışan AMTS, 7 inç kapasitif çoklu dokunmatik ekran, NFC temazsız kart okuyucu, entegre yüksek güçlü kızılötesi ve 2D bir barkod okuyucu ile donatılmış bulunuyor. Tümü, AMTS’nin özel olarak tasarlanan tutma noktasında yer alıyor ve üretim ortamında mobiliteye destek veriyor.

Çözüm, değiştirilebilir, koruyucu montaj girişi sayesinde araç test edilirken direksiyona ya da gösterge paneline takılabilecek şekilde tasarlandı. AMTS ayrıca önemli uygulama ve işlevlere kolay erişim için programlanabilir dört adet kısa yol tuşunu da barındırıyor.

Zengin bağlantı özellikleri
AMTS, otomotiv üreticilerinin ihtiyaç duyduğu bağlantı özelliklerini içerisinde barındırıyor. Bunların arasında USB iletişimine olanak tanıyan çift dayanıklı bağlantı noktası ile bir VCI cihazından şarj imkânı sunan, araç içi korumalı ODB de yer alıyor. Bu özellikler sayesinde direksiyonun solda ve sağda olduğu farklı araçlara yönelik ergonomik bir çözüm ortaya çıkıyor.

Test uygulamaları için gereken gücü sağlıyor panasonic-amts-toughpad-fz-m1-cw
Panasonic AMTS, otomotiv test süreçlerinin işlem ve verimlilik gereksinimleri için Intel® CoreTM m5-6Y57 vPro işlemci (1.1GHz’den 2.GHz’ye kadar Intel® Turbo Boost teknolojisi ve 4MB Intel önbellekle birlikte) ve Intel® HD grafik özellikleriyle donatılmış bulunuyor. Windows 10 Pro işletim sistemiyle birlikte gelen Panasonic AMTS Windows 7 Professional sürümüne düşürülebiliyor. Bellek içinse 128GB Katı Hal Diski sunuluyor. 256GB bellek seçeneği de sunuluyor.

AMTS iletişim ihtiyaçları için BluetoothTM v4.1+EDR Class 1’in yanı sıra opsiyonel 4G mobil genişbant bağlantılı (3G uyumlu Gobi 5000) Intel Dual Band Wireless-AC 8260 WLAN becerisi ile donatılmış bulunuyor.

10 yıllık tasarım geçmişi
Panasonic Kurumsal Mobil Çözümler Avrupa AR & GE ‘den sorumlu Genel Müdürü Robert Blowers, AMTS ile ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Panasonic’in sektörel ihtiyaçlar için dayanıklı mobil cihazlar üretmek için dünyanın önde gelen üreticileriyle 10 yıla yakın süredir iş birliği bulunuyor. Bu ilişkinin bir sonucu olan Otomotiv Mobil Test Çözümümüz, müşterilerimizin daha verimli ve maliyet açısından daha avantajlı araç üretimi yapmalarına yardım olacak yeni nesil bir mobil cihaz.”

Panasonic AMTS Ekim 2016’dan itibaren satışa sunulacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu