Avrupa’nın en gelişmiş otomotiv siber güvenlik merkezi açıldı

Siber Test Laboratuvarı, telekom uzmanları ve etik korsanlarla iş birliği içinde bir dizi bilgi, yöntem ve test ortamı sunacak.

İsveç’in devlete ait araştırma enstitüleri RISE, araç testine adanmış Avrupa’nın en gelişmiş siber güvenlik girişimini başlatıyor. RISE Cyber ​​Test Lab for Automotive, otomotiv endüstrisinin en son siber teknolojiyi ve dünyanın en titiz test yöntemlerini kullanarak araçları test etmesini sağlayacak. Siber Test Laboratuvarı, dünyanın önde gelen telekom uzmanları ve etik korsanlarla iş birliği içinde bir dizi bilgi, yöntem ve test ortamı sunacak. Ortaklık, bağlantılı araçlar inşa etmek için rekabet eden üreticilerin önemli bir endişe haline gelen sorunlarıyla mücadele etmeyi hedefliyor.

Tek başına hiçbir markanın altından kalkamayacağı yük

RISE CEO’su Pia Sandvik, “Birkaç test yatağı ve bilim insanı ile özenle seçilmiş ortaklarla birlikte dünya lideri bir merkez kuruyoruz. Bugün ve gelecekte bağlantılı araçlar etrafında gelişen siber tehditleri ele alacağız. Sadece tek bir otomotiv üreticisi, siber saldırılarla mücadele etmenin yollarını bulmak için tek başına çalışamaz. Bu, tüm endüstrinin faydalanmasını sağlamak için en geniş uzmanlık yelpazesiyle yapılmalıdır.” dedi.

RISE, dünya çapında araçlara yönelik çok sayıda yüksek profilli siber saldırının ardından 2021’de özel bir otomotiv siber güvenlik test laboratuvarı planlamaya başladı. Siber Test Laboratuvarı, sanal test/dijital ikizler, gömülü yazılım araç içi birimler (ECU) ve araç bulut tabanlı yazılımlar gibi önemli alanlarda güvenlik açıklarını test edecek.

Siber Test Laboratuvarı Operasyon Başkanı Tomas Bodeklint konuyla ilgili, “Kulağa tartışmalı gelebilir, ancak etik korsanlarla çalışmanın, araçları sınırlarına kadar test etmede kritik öneme sahip olduğuna kesinlikle inanıyoruz. Etik hackerlar, Stockholm’deki mevcut Cyber ​​Range’imizden seçilmiş ortaklardır. Siber Test Laboratuvarı’nın bu lansmanı, altyapıya ve bağlantılı teknolojiye yönelik siber saldırıların ve siber tehditlerin dünya çapında hızla büyüyen bir sorun haline geldiği bir zamanda özellikle önemlidir.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu