Savunma Siber Akademisi, siber güvenlik tehditlerine karşı koyacak

İngiltere merkezli siber eğitim; savunma personelinin siber teknoloji, strateji ve operasyonel hazırlık konusundaki çalışmalarına dayanıyor.

Birleşik Krallık Savunma Bakanı Ben Wallace, 50 milyon sterlinlik yeni bir Savunma Siber Akademisi’nin İngiltere ve müttefiklerine “küresel siber güvenlik tehditlerine karşı” yardımcı olacağını söyledi. Duyuru, İngiltere ve ABD savunma şeflerinin geçtiğimiz hafta New York’ta demirlenen HMS Queen Elizabeth’teki Atlantic Future Forum 2022 zirvesine katılmasıyla geldi.

Wallace, “Birleşik Krallık ve ABD arasındaki savunma işbirliği, dünyadaki herhangi iki ülkenin en geniş ve en derinidir ve önümüzdeki on yıllarda genişlemeye devam edecektir.” diyerek ABD ile ortaklığını vurguladı.

Savunma Bakanlığı, Shrivenham, Oxfordshire merkezli akademinin açılışının, Dijital, Kültür, Medya ve Spor Bakanlığı’nın hükumet genelinde casusluk faaliyeti ve fidye yazılımı sızması dahil olmak üzere siber saldırıların tahmini olarak 100 milyon sterline mal olduğunu açıklamasının ardından geldiğini ifade ediyor.

Wallace ayrıca, “Savunma Siber Akademisi, daha yakın entegrasyon ve ortak yetenek tanımlayarak, bize ve müttefiklerimize küresel siber güvenlik tehditlerine karşı yardım edecek. Bu sayede son teknoloji askeri alanın bir adım önünde ve ön saflarında yer alarak bu iş birliğini geliştirmeye devam edeceğiz. Siber uzay operasyonlarında bilgi ve fikir alışverişi yoluyla ABD dahil uluslararası ortaklara fayda sağlayacağından eminim.” diyerek akademinin geniş kapsamının altını çizdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu