Patronlar, evden çalışmada daha az işin yapıldığını düşünüyor

Patronlar, pandemi ile birlikte mecburi olarak geçilen evden çalışma ile çalışanların daha az iş yaptığını düşünüyor.

Koronavirüs pandemisiyle birlikte hayatımıza giren evden çalışma sistemi bazı şirketler tarafından benimsenmiş ve devam edilmiş olsa da bazı şirketler de evden çalışmaya sıcak bakmıyor. Microsoft tarafından yapılan son çalışmada ise patronlar, çalışanlarının evde çalışmalarında daha az iş yaptıklarını düşündüğünü gösteriyor. 

Evden Çalışma Verimi Düşürüyor

Özellikle geçtiğimiz yıl koronavirüs pandemisi nedeniyle pek çok şirket ofis yerine evden çalışmaya geçmişti. Bazı şirketler evden çalışmadan daha fazla verim alsa da bu yeni çalışma modeli bazı şirketler tarafından hiç sevilmemişti. Yeni çalışma yöntemi hakkında patronların kararsızlıkları sürüyor. 

Yazılım devi Microsoft, evden çalışma ile ilgili yeni bir çalışma yaptı. Yapılan çalışmaya göre çalışanların yüzde 87si evden daha verimli bir şekilde çalıştıklarını belirtse de yöneticilerin yüzde 80’i çalışanlarıyla aynı fikirde değil. Microsoft’un bu anket çalışması 11 ülkede 20.000’den fazla personelle yapıldı. 

Microsoft CEO’su Satya Nadella, çalışma sonrasında yaptığı açıklamada, işyerlerinin pandamı öncesi çalışma alışkanlıklarına geri dönme ihtimalinin düşük olması nedeniyle bu gerginliğin çözülmesi gerektiğini şu sözlerle dile getirdi:

Verimlilik paranoyası olarak tanımladığımız şeyi aşmak zorundayız. Bu düşüncenin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum çünkü yöneticilerin aksine çalışanların yüzde 80’inden fazlası uzaktan çalışma yöntemi ile çok daha üretten hissettiklerini düşünüyor. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu