PayPal 2.000 çalışanını işten çıkarıyor

PayPal işten çıkarmaları, şirketin son zamanlarda kendisini içinde bulduğu zorlu makro-ekonomik ortamdan sorumlu tuttu.

PayPal, iş gücünün önemli bir bölümünü işten çıkaran en son teknoloji şirketi olmak üzere. Şirket, toplam personelinin yaklaşık %7’sini oluşturan 2.000 kişiyi işten çıkarmaya hazırlanıyor. PayPal Başkanı ve CEO’su Dan Schulman’a göre işten çıkarmalar önümüzdeki birkaç hafta içinde gerçekleşecek ve şirketin bazı bölümleri diğerlerinden daha fazla etkilenecek.

Schulman, konuyla ilgili “Ayrılan meslektaşlarımıza azami saygı ve empati ile davranacağız, onlara cömert paketler sunacağız, gerektiğinde istişarelerde bulunacağız ve geçişlerinde onları destekleyeceğiz. PayPal’a yaptıkları anlamlı katkılar için kişisel takdirimi ifade etmek istiyorum.” dedi.

PayPal böylelikle, son aylarda işten çıkarmalar ilan eden ve büyüyen teknoloji şirketleri listesine katılmış oldu. Bu ayın başlarında da Google 12 bin çalışanını, Microsoft ise 10 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Schulman, Microsoft, Google ve diğer teknoloji firmalarındaki muadilleri gibi, PayPal’ın işten çıkarmalarını şirketin son zamanlarda kendisini içinde bulduğu zorlu makro-ekonomik ortamdan sorumlu tuttu.

Şirket, Kasım ayında üçüncü çeyrek mali sonuçlarını açıkladığında beklentileri aşmış olsa da yavaşlayan e-ticaret trendlerini ve öngörülemeyen tatil alışveriş sezonunu gerekçe göstererek 2022’nin dördüncü çeyreği için tahminini düşürdü. PayPal, 2022 dördüncü çeyrek mali sonuçlarını 9 Şubat’ta bildirecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu