Twitter kendi ödeme sistemi üzerinde çalışıyor

Elon Musk, Twitter'ı Apple Pay ve PayPal ile rekabet edebilecek bir ödeme platformuna dönüştürmek için çalışmalara başladı.

Elon Musk, Twitter’ın sahibi olduğundan beri şirketin gelirini artırmanın yeni yollarını arıyor. Şirket, Kasım ayında ABD devlet kurumlarından lisans almak için başvuruda bulunmuştu. Twitter’ı Apple Pay ve PayPal ile rekabet edebilecek bir ödeme platformuna dönüştürmekle ilgilenen Musk, şirketin hizmetlerini bir sosyal ağın çok ötesine taşıyacak bir adım atmak üzere gibi görünüyor.

Kasım ayında Musk, Twitter Spaces’ta düzenlenen Twitter reklamverenleri ile yaptığı bir toplantıda ödemeler pazarına girme planlarını detaylandırmıştı. Ayrıca, kullanıcıların sosyal ağdaki diğer kişilere para aktarabileceklerini de öne sürdü. O zamandan beri bu plan hakkında daha fazla ayrıntı açıklanmadı, ancak Twitter hala aktif olarak konu üzerinde çalışıyor.

Twitter’ın yeni ödeme platformu, ilk olarak normal para birimleri ve ödeme yöntemleriyle çalışacak olsa da, şirketin gelecekte kripto para birimleri için destek eklemeyi planladığı söyleniyor. Platform, PayPal gibi kullanıcıların yalnızca mağazalarda ödeme yapmalarına değil, aynı zamanda aralarında para transfer etmelerine de izin veren Apple Pay ile rekabet edecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu