Pfizer/BioNTech COVID-19 aşısının verileri hacklendi!

ABD'li ilaç üreticisi Pfizer ve Alman ortağı BioNTech’in yaptığı açıklamaya göre, Avrupa İlaç Ajansına (EMA) siber saldırı düzenleyen hackerlar COVID-19 aşısı sunum verilerine yasa dışı olarak erişim sağladı.

Avrupa Birliği için ilaçları ve aşıları değerlendiren EMA, saatler önce bir siber saldırıda hedef alındığını duyurdu ancak daha fazla detay paylaşmadı. Ne zaman ve nasıl gerçekleştiği, kimin sorumlu olduğu veya hangi bilgilerin ele geçirilmiş olduğu henüz belli olmayan saldırı hakkında iki şirket, COVID-19 aşı adayı için düzenleyici sunumla ilgili bazı belgelerin görüntülendiğini öğrendiklerini söyledi. Pfizer ve Biontech cephesi ise EMA’dan siber saldırıya dair detaylı bilgi beklediklerini belirterek, durumun aşının onay sürecini etkilemeyeceği yönünde kendilerine güvence verildiğini açıkladı.

Saldırı hakkında sadece kolluk kuvvetlerinin yardımıyla soruşturma yapıldığını belirten EMA, 29 Aralık’a kadar saldırıya dair incelemelerin tamamlanarak kararın açıklanacağını söyledi.

COVID-19 sürecinde sağlık hizmetleri ve tıbbi kuruluşlara yönelik saldırı girişimleri, devlet destekli casuslardan siber suçlulara kadar uzanan saldırılar ile yoğunlaştı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu