Pirinç çiftçilerinin yükünü azaltmak için tasarlanmış robot

1000m² pirinç tarlasını elle işlemek normalde en az 2 saat alırken, Mizuni Goal adlı robot bu görevi yaklaşık 20 dakikada tamamlayabiliyor.

Mizuni Goal adlı bir robot, otomasyon yoluyla zorlu el emeğini %80’e kadar hafifletmek ve tarım endüstrisinin karşı karşıya olduğu çevresel yükü hafifletmek için tasarlandı. 1000m² pirinç tarlasını elle işlemek normalde en az 2 saat alırken Mizuni Goal, bu görevi yaklaşık 20 dakikada tamamlayabiliyor. Ek olarak, robotun çeltik suyunu tutarlı bir şekilde karıştırması sayesinde, esas olarak herbisit ve böcek ilacı ihtiyacını ortadan kaldırması önemli bir artı. Böylece son ürün olan pilavın kalitesinin de artması bekleniyor. Tüketicilerin son yıllarda sağlıkları konusunda daha bilinçli olmalarına rağmen, kaliteli doğal tarım yöntemlerinde herhangi bir artış ya da tarımda pestisit kullanımında azalma olmadığına dikkat çeken yetkililer, bu tarz bir robotla daha sağlıklı pirinç elde etmeyi hedefliyor.

Çiftçilerin oranı azalıyor

Yaratıcı tarım şirketi Hatake Hotke tarafından geliştirilen Mizuni Goal, Japonya’da en fazla küçük ölçekli çiftçiye sahip olduğu bilinen Nagano Eyaletinde denemelere başladı. İlde yaklaşık 100.000 küçük ölçekli çiftçi çalışıyor. Yenilikçi tarım kuruluşu Hatake Hotke tarafından kurulan bir start-up gösteri deneyi olan Mizuni Goal, kısa sürede Japon çiftçilerin umudu haline geldi. Bu yılın sonlarına doğru çiftçiler diledikleri takdirde robotu 2022’den itibaren her sezon yaklaşık 750 euro karşılığında kiralayabilecekler. Japonya’da artan nüfusa karşılık çiftçilerin oran olarak azalması sorunu da bu robotla ortadan kalkabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu