Pixel 9 Pro’nun kamera tasarımı: Gelenekleri yıkıyor!

Google, tam uzunlukta bir kamera çubuğu yerine kenarları kesmiş ve oval şekilli bir kamera çıkıntısı tercih etmiş gibi görünüyor.

Google Pixel serisinin tanımlayıcı tasarım tercihlerinden biri, tam uzunlukta bir kamera çubuğudur. Bu çarpıcı tasarım seçimi, telefonun rakiplerinden sıyrılmasına yardımcı olurken, aynı zamanda bazı sorunlara yol açıyor. En azından bu sorunlardan biri, telefonun tamamını kesen devasa bir çıkıntı olmasıdır. Ancak son sızdırılan görüntülere göre Pixel 9 Pro, bu tasarımı değiştirmeye hazırlanıyor, ancak bu süreçte bu sorunları daha da kötüleştiriyor.

Google, tam uzunlukta bir kamera çubuğu yerine kenarları kesmiş ve oval şekilli bir kamera çıkıntısı tercih etmiş gibi görünüyor. Ve bu çok daha kötü görünüyor. Pixel kamera çubuğu mükemmel değildi, ancak kendi cazibesine sahipti. Google, arka kamera düzenlemeleri konusunda farklı bir şeyler yapmaya çalıştığını gösterdi ve bu süreçte benzersiz ve çekici bir tasarım sunmaya çalıştı.

Pixel 9 Pro’nun Kamera Tasarımı: Gelenekleri Yıkıyor!
Pixel 9 Pro’nun Kamera Tasarımı: Gelenekleri Yıkıyor!

Pixel 6 serisinde, bu aynı zamanda iki renkli bir tasarıma da yansıdı ve çubuğu iki renk arasındaki ayırıcı olarak kullandı. İlginç olsa da, Google bu fikri hızlı bir şekilde terk etti gibi görünüyor. Elbette benzersiz tasarımın ve diğer telefon şirketlerinin bunun gibi bir şey yapmamasının dezavantajları vardı. Çubuğun telefonun tam uzunluğunu kaplaması, kavrama veya stand gibi aksesuarlarla sorun yaratabilirdi ve Pixel 6 Pro ile Razr Kishi’yi kullanırken çubuk yoldaydı. Aynı şekilde, tek parça cam, Pixel 6 ve Pixel 8’de, bir veya iki kamerayı etkilemek yerine tüm kamera lenslerini etkileyebilecek bir dayanıklılık riski taşıyor.

Kamera çubuğunun ne kadar belirgin olursa olsun, telefonun tam uzunluğunu kaplaması, her şeyde bir simetri düzeyi olduğu anlamına gelir. Aynı zamanda telefonunuzu düz bir yüzeye koyduğunuzda, diğer simetrik olmayan telefonlarda gördüğünüz gibi garip bir sallantı olmazdı. Ancak Pixel 9 Pro’nun yeni kamerasının boyutu ve konumu, bu sorunun yaşanmayacağını gösteriyor. Özellikle üç lensli Pro modelinde bu sorun yaşanmayacak gibi görünüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu