Reddit kripto borsası FTX ile ortak oluyor

Reddit yaptığı bir açıklamada, kripto para borsası FTX ile ortaklık kurduklarını açıkladı. Kullanıcılar artık FTX Pay'i kullanabilecekler.

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından Reddit, kripto para borsası FTX ile ortaklık kurduklarını açıkladı. Artık kullanıcılar, milyarder Sam Bankman-Fried’e ait kripto borsası FTX ile entegrasyon yoluyla platformda Ethereum kripto para birimi satın alabilecekler. FTX yaptığı bir açıklamada Reddit kullanıcılarının artık blockchain tabanlı topluluk puanlarını yönetirken firmanın ödeme sistemi FTX Pay’i kullanabileceğini duyurdu.

Reddit, 2020’de kullanıma sunduğu topluluk puanı uygulaması ile kullanıcıların düzeyini belirliyordu. Aynı zamanda topluluğa özel üyelikler almak, kararlara oy vermek, platformdaki yaratıcıları ödüllendirmek ve ipuçları göndermek gibi bunları kullanmanın çeşitli yollarını da sunuyor. Ancak topluluk noktaları Ethereum blok zincirinde bulunduğundan, kullanıcılar noktaları kullanırken gaz ücretlerine veya Ethereum blok zincirinde bir işlem gerçekleştirmeyle ilgili maliyete tabi tutuluyor. Reddit’in FTX ile ortaklığı, kullanıcıların bu maliyetleri karşılamak için para birimini Ethereum’a dönüştürmesine olanak tanıyacak. Bu da topluluk puanlarını kripto hakkında fazla bilgisi olmayan kişiler için daha erişilebilir hale getirecek.

FTX Ventures’ın başkanı Amy Wu paylaşımında, “Kullanıcıların zincirdeki puanlarıyla işlem yapabilmeleri için gaz ücretleri için Eth’e ihtiyaçları var ve FTX Pay bunu yapmalarına izin veriyor. Reddit, çevrimiçi topluluklarına sahip olmaları ve kontrol etmeleri için güçlendirmek için blok zincirinin gücünden yararlanma konusunda öncüdür. Bu yolculukta onları ve kullanıcılarını desteklemekten heyecan duyuyoruz!” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu