Rekabet Kurumu, Google hakkında soruşturma başlattı

Bu soruşturma kararı, Google'ın rekabeti engelleyici veya haksız avantaj elde etmeye yönelik davranışlarının incelenmesini amaçlıyor.

Rekabet Kurumu, piyasadaki hakim durumunu kötüye kullandığı iddiasıyla Google hakkında soruşturma başlattı. Şirketin çevrimiçi görüntülü reklamcılık ve reklam teknolojileri hizmetlerinde hakim durumunu kötüye kullanabileceği iddiasıyla yapılan ön araştırma sonucunda Rekabet Kurumu’nun ciddi bulgulara ulaştığı söyleniyor.

Soruşturma, Alphabet Inc., Google LLC, Google International LLC, Google Ireland Limited ve Google Reklamcılık ve Pazarlama Ltd. Şti.’den oluşan ekonomik bütünlüğün çevrimiçi görüntülü reklamcılık ve reklam teknolojileri hizmetleri faaliyetleriyle ilgili olarak gerçekleştirdiği bağlama ve kendini kayırma davranışlarının 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediğinin tespit edilmesi amacıyla yürütülecek.

Rekabet Kurumu’nun bu soruşturma kararı, Google’ın rekabeti engelleyici veya haksız avantaj elde etmeye yönelik davranışlarının incelenmesini amaçlıyor. Bu karar, adil bir iş ortamının korunması ve rekabetin sağlıklı işlemesi açısından önem taşıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu