Reliance ve Disney’den dev ortaklık: 8.5 Milyar dolarlık eğlence imparatorluğu!

Reliance, yeni ortak girişimin büyüme stratejisini desteklemek için 1.4 milyar dolar yatırım yapacak.

Hindistan’ın önde gelen şirketler grubu Reliance ve dünyanın lider eğlence şirketlerinden Walt Disney, Hindistan’da büyük bir ortaklık duyurdu. Bu anlaşma, iki şirketin yayın ve medya varlıklarını birleştirerek, dünyanın en kalabalık ülkesinde 8.5 milyar dolarlık bir eğlence devi yaratmayı hedefliyor.

Reliance'ın Mumbai, Hindistan'daki Genel Merkezi
Reliance’ın Mumbai, Hindistan’daki Genel Merkezi

Reliance, yeni ortak girişimin büyüme stratejisini desteklemek için 1.4 milyar dolar yatırım yapacak. Disney ise bu anlaşma sayesinde, birkaç yıldır yatırım yapmakta olduğu Hint kriket haklarına erişim sağlayacak.

Disney+Hotstar
Reliance ve Disney – Disney+Hotstar

Analiz uzmanlarına göre, birleşik şirket Hindistan’da bir spor devi yaratacak. Ayrıca, Reliance’a reklam sözleşmeleri konusunda büyük pazarlık gücü sağlayacak.

Disney’in böyle bir şirketle ortaklık kurması, Amerikan devine finansal bir destek sağlayacak. Şirketler, birleşik girişimi 8.5 milyar dolar olarak değerlendirdi. Ancak bu miktarın nasıl hesaplandığına dair daha fazla bilgi verilmedi.

Disney+Hotstar
Disney+Hotstar

Yeni kurulan şirketin başında, Asya’nın en zengin adamı Mukesh Ambani’nin eşi Nita Ambani yer alacak. Uday Shankar, eski Walt Disney Hindistan Başkanı, Ambani’nin yardımcı başkanı olarak görev yapacak.

Disney+Hotstar
Reliance ve Disney – Disney+Hotstar

Reliance ve Disney, Hindistan genelinde ve küresel Hint diasporasında 750 milyon izleyiciye ulaşmayı hedefliyor. Ayrıca Disney CEO’su Bob Iger, “Reliance, Hint pazarını ve tüketicisini derinlemesine anlıyor” dedi. Ek olarak, Amerikan şirketine geniş bir dijital hizmetler, eğlence ve spor portföyü ile tüketicilere daha iyi hizmet verme imkanı tanıyacağını belirtti.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu