Bu yapay zeka bir başka! Yüzünüz genç ya da yaşlı görünebilecek!

Disney, geliştirdiği yapay zeka sistemiyle sadece beş saniyede oyuncuların genç ya da yaşlı görünmesini sağlayacak.

Son teknolojiyle birlikte yeni bir AI daha ortaya çıkıyor. Bu teknoloji ile Disney, oyuncuların yüzlerini daha genç ya da daha yaşlı gösteriyor. Artık efektleri daha gerçekçi hale getirmek için yeni çalışmalar yapılıyor.

Dizilerde ya da filmlerde, fazlasıyla gördüğümüz yaşlandırma teknikleri artık bir adım daha ileri gidiyor. Sanatçıların karakterinin görünümünün daha genç ya da yaşlı görünme için AI ağır işlerin çoğunu hallediyor. Bu sayede yapımcılar da hem paradan hem zamandan tasarruf edebiliyor.

Uzmanlar, bu projeyi geliştirirken çok fazla zaman harcadılar. Durağan görüntülerde iyi işler ortaya konulabiliyor olsa da hareketli sahneler için bu çok da kolay olmuyor. Yüz kimliği çözünürlükten dolayı kötü görünüme maruz kalabiliyor.

Bunlara ek olarak Disney ekibi, FRAN sinir ağını gerçek insanlardan oluşan bir veri kümesi üzerinde eğitmenin imkansızlığından bahsediyorlar. Bu sebeple de araştırmacılar yeni bir veri tabanı oluşturdular. ML eskitme araçlarını kullandılar ve sentetik yüzleri tekrar yaşlandırmayı denediler. Sonrasında da bu sürecin sonuçlarını FRAN’a aktarma işlemini gerçekleştirdiler. AI ise bunu sadece beş altı saniye içerisinde yapabildi.

Böyle bir çalışma ve AI teknolojisi Disney için oldukça önemliydi ve çok ciddi faydaları olacak. Bu şimdiden belli bir sonuç. Çünkü görsel efekt en fazla Disney içerisinde kullanılıyor ve aynı zamanda süreci hızlandırmaları gerekiyor. Böylece AI sayesinde hem zaman konusunda rahatlama yaşayacaklar hem de çalışan iş yükünü azaltabilecekler.

Elde edilen bilgilere göre Indiana Jones geri döndüğünde başrol oyuncusu Harrison Ford, normalde göründüğünden daha genç olacak. Disney, bu ve benzeri çalışmaları bir süredir yapıyor ve gerçekten başarıyla sonuçlanıyor. Pürüzsüz ciltler, tamamen gerçeğinden ayırt edilemeyecek doğrulukta yaşlandırma efektleri…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu