DeepMind, senaryolar oluşturabilecek bir AI aracı yarattı

DeepMind tarafından geliştirilen Dramatron, karakter açıklamaları, olay örgüsü, konum açıklaması ve diyalog oluşturabilen bir senaryo aracı.

Alphabet’s DeepMind ile artık senaryo yazmak, film oluşturmak son derece kolay. Firma, bu sürece başlamanıza yardımcı olabilecek bir yapay zeka aracı oluşturdu. DeepMind tarafından geliştirilen Dramatron, karakter açıklamaları, olay örgüsü noktaları, konum açıklamaları ve diyalog oluşturabilen sözde bir “birlikte yazma” aracı. Buradaki amaç, insan yazarların Dramatron’un bulduklarını uygun bir senaryoda derleyebilecek, düzenleyebilecek ve yeniden yazabilecek olması.

AI’nın çıktısı formülsel olabilir

Başlamak için ihtiyacınız olacak bir OpenAI API anahtarı ve bir Perspective API anahtarı. Dramatron hızla mantıklı bir başlık ve karakter, sahne ve ayar açıklamaları yapıyor. Yapay zekanın ürettiği diyalog mantıklı oluyor ama tamamen orijinal ve yaratıcı olmadıklarını da söylemek gerekiyor. Oyun yazarları, bu uygulamaya sıcak bakıyor. Uygulama arkasındaki ekip ürünün sunumunu gerçekleştirdi. Aracı test etmek için araştırmacılar, senaryoları birlikte yazacak 15 oyun yazarı ve senarist getirdi. Makaleye göre, oyun yazarları aracı eksiksiz bir oyun oluşturmak için kullanmayacaklarını söylediler ve AI’nın çıktısının formülsel olabileceğini keşfettiler.

AI, yaratıcı fikir üretiminde son derece kıymetli

Bununla birlikte, Dramatron’un dünya inşası için yararlı olacağını, olay örgüsünü ya da karakterleri değiştirme açısından diğer yaklaşımları keşfetmelerine yardımcı olacağını öne sürdüler. Yapay zekanın “yaratıcı fikir üretimi” için de kullanışlı olabileceğini belirttiler.

AI aracının kullanımı artabilir yazarlıkla ilgili bir senaryo için krediyi kimin alması gerektiği konusunda da sizlere yardımcı oluyor. DeepMind, Dramatron’un dil modelini eğitmek için kullanılan ve üretilen bir komut dosyasında kullanılması durumunda intihal suçlamalarına yol açabilecek metin parçalarını çıkarabileceğini belirtiyor. Bunlara ek olarak işlemlerine devam edilen bu araç gerçekten başarılı olacak. Sadece biraz zamana ihtiyacı var. Sonrasında, zaten herkesin ilgisini çekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu