Renault 5 E-Tech teaserı pil kapasitesini, fiyatını ve temel tasarım unsurlarını ortaya koyuyor!

Bu model, orijinal Renault 5'in ruhunu yansıtan bir tasarımıyla dikkat çekiyor.

Renault, 2024 Cenevre Uluslararası Motor Show’da büyük bir heyecanla beklenen Renault 5 E-Tech Electric modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Bu model, orijinal Renault 5’in ruhunu yansıtan bir tasarımıyla dikkat çekiyor.

Renault 5 E-Tech
Renault 5 E-Tech

Araç, özellikle göz bebeğini andıran merkezi bir işarete sahip farlarıyla öne çıkıyor. Aracın önünde, tarihi modelin kaputunda bulunan hava girişinin yerini tamamen şarj olduğunda “5” şeklinde ışık veren bir şarj göstergesi alıyor. Renault 5 E-Tech Electric, 3.92 metre uzunluğunda olup, geniş tekerlek kemerleriyle kompakt ama güçlü bir görünüm sunuyor​​.

Renault 5 E-Tech
Renault 5 E-Tech

Aracın dikey arka ışıkları, yan paneli genişletme ve hava türbülansını azaltarak aerodinamik performansa katkıda bulunma gibi çift amaçlı bir işleve sahip. Ayrıca, Renault 5 E-Tech Electric, 249 mile kadar menzil sunan 52 kWh’lik bir batarya ile donatılacak ve daha sonra 40 kWh’lik ikinci bir batarya seçeneği de sunulacak​​​​.

İlgili Makaleler
Renault 5 E-Tech
Renault 5 E-Tech

Yeni R5, eğlenceli bir sürüş deneyimi için tasarlanmış AmpR Small platformu üzerine inşa edilmiş. Yüksek uçlu araçlarda bulunan çok bağlantılı arka süspansiyon sayesinde mükemmel stabilite ve yol hakimiyeti vadeden bu araç, ayrıca V2G (araçtan şebekeye) teknolojisine sahip ilk seri üretim araç olma özelliğine sahip.

Renault 5 E-Tech
Renault 5 E-Tech

Mobilize tarafından desteklenen bu teknoloji, sürücülerin fazla elektriği şebekeye geri satmasına, sonuçta şarj maliyetlerinden tasarruf etmesine ve genel elektrik faturalarını azaltmasına olanak tanıyor.

Renault 5 E-Tech
Renault 5 E-Tech

Son olarak, Renault 5 E-Tech Electric’in fiyatı, Avrupa’da yaklaşık 26,800 dolar olarak belirlendi. Bu da onu B-segmenti hibritlerle rekabetçi bir seçenek haline getiriyor​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu