Katlanabilir telefon devrimi: Samsung’dan üçüncü çeyrekte rekor sevkiyat!

Samsung, bu dönemde pazarın %72'sini elinde tutarak, katlanabilir telefon pazarında hakimiyetini sürdürüyor.

Katlanabilir akıllı telefon pazarı, 2023’ün üçüncü çeyreğinde önemli bir başarıya imza attı. TrendForce’a göre bu yıl için tahmini %1.6’lık bir penetrasyon oranına sahip olan katlanabilir telefonlar, akıllı telefon endüstrisinin genelindeki %85-90’lık orana ulaşmak için daha uzun bir yola sahip. Ancak, üçüncü çeyrekte katlanabilir telefon sevkiyatları, önceki çeyreğe göre %215 ve yıllık bazda %16 artarak 7 milyon adede ulaştı. Bu artışta, Samsung’un Galaxy Z Fold 5 ve Galaxy Z Flip 5 modellerinin piyasaya sürülmesinin büyük bir rolü oldu. Samsung, bu dönemde pazarın %72’sini elinde tutarak, katlanabilir telefon pazarında hakimiyetini sürdürdü​​.

Samsung, büyük bir farkla dünyanın en iyi katlanabilir akıllı telefon üreticisidir
Samsung, büyük bir farkla dünyanın en iyi katlanabilir akıllı telefon üreticisidir

Galaxy Z Flip 5 ve Galaxy Z Fold 5, üçüncü çeyrekte en çok satan iki katlanabilir telefon oldu ve sırasıyla katlanabilir telefon sevkiyatlarının %45 ve %24’ünü oluşturdu. Huawei’nin Mate X3 modeli, çeyreğin katlanabilir telefon sevkiyatlarının %6’sını oluşturarak üçüncü sırada yer aldı, ardından Honor’un Magic V2 modeli %5’lik bir pay ile dördüncü ve Huawei’nin Mate X5 modeli %3’lük bir pay ile beşinci sırada yer aldı​​.

Katlanabilir akıllı telefon sevkiyatları üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaştı
Katlanabilir akıllı telefon sevkiyatları üçüncü çeyrekte rekor seviyeye ulaştı

Display Supply Chain Consultants (DSCC) CEO’su Ross Young, 2023 yılının katlanabilir telefonlar için karışık bir yıl olduğunu belirtti. Huawei’nin pazar payını önemli ölçüde artırması, Google, OnePlus ve Tecno gibi yeni girişimcilerin pazarda yer alması ve cihaz kalınlığı, ağırlığı ve dikiş görünürlüğünde etkileyici iyileştirmeler yapıldı. Ancak, Çinli panel tedarikçilerinin Samsung Display’den pay alarak hacimlerini artırdığı ve LTPO, POL-LESS ve UTG gibi yenilikleri piyasaya sürdüğü gözlemlendi. Buna rağmen, 2023 yılı katlanabilir telefon hacimleri, yılın ilk çeyreğindeki tahminlerin %15 altında kaldı​​​​.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu