Samsung çalışanı, RAM bilgilerini Çin’e satmakla suçlanıyor!

Yetkililer, Samsung 16 nanometre DRAM teknoloji sızıntısının yaklaşık 1,8 milyar dolar değerinde zarara yol açtığını söylüyor.

Eski bir Samsung çalışanı, şirketin değerli 16 nanometre DRAM yarı iletken teknolojisiyle ilgili bilgileri Çinli yarı iletken üreticisi ChangXin Memory Technologies (CXMT) firmasına sızdırmakla suçlanıyor. Kim olarak tanımlanan bu eski çalışan, Samsung’da bölüm başkanı olarak görev yapmış ve 2016’da emekli olduktan sonra CXMT’ye geçmiş.

Yetkililere göre Kim, savcılar tarafından endüstriyel teknolojiyi koruma yasasını ihlal etme suçlamasıyla suçlandı. Eski Samsung çalışanı, Samsung’un 16 nano DRAM yarı iletkeniyle ilgili bilgilerini çalmak ve bunu Çinli yarı iletken üreticisi ChangXin Memory Technologies’e (CXMT) satmakla suçlandı.

Suçu bilen kişiler, Samsung 16 nanometre DRAM teknoloji sızıntısının yaklaşık 2,3 trilyon won (1,8 milyar dolar) değerinde zarara yol açtığını söylüyor.

Samsung Çalışanı, RAM Bilgilerini Çin'e Satmakla Suçlandı!
Samsung Çalışanı, RAM Bilgilerini Çin’e Satmakla Suçlandı!

Tom’s Hardware, Kim’in yanlışları hakkında bazı bilgiler sunuyor: görünüşe göre Kim 2016’da emekli oldu ve ardından Çin’deki CXMT’ye gitti. Kim’in eskiden Samsung’da tam zamanlı çalışan olduğu söyleniyor. İddiaya göre CXMT, Kim’e “olağanüstü” görünen “yıllık maaş olarak birkaç milyon dolar” ödedi. Kim’in yarı iletken biriktirme teknolojisiyle ilgili deneyim ve teknolojiyi paylaştığı iddia ediliyor.

Ayrıca tutuklanan bir kişi daha var: Bang, basitçe “eski Samsung taşeronu” olarak tanımlanıyor.

Çin’de ikamet eden iki şüpheli (Kim ve Bang), yakın zamanda Güney Kore’ye döndüler ve Güney Kore’nin Endüstriyel Teknoloji Sızıntısını Önleme ve Koruma Yasasını ihlal etme suçlamasıyla derhal tutuklandılar.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu