Samsung, 6,4 milyar dolarlık CHIPS Yasası hibesi aldı!

Yatırımın büyüklüğü, Samsung’un Teksas’ta planladığı genişlemeyi gözler önüne seriyor.

Teknoloji devi Samsung, ABD’nin Teksas eyaletinde yarı iletken ekosistemi kurmak için 6.4 milyar dolarlık bir hibe kazandı. Bu gelişme, şirketin eyaletteki varlığını güçlendirecek ve yeni iş imkanları yaratacak.

Yatırımın büyüklüğü, Samsung’un Teksas’ta planladığı genişlemeyi gözler önüne seriyor. Şirket, Taylor şehrinde ileri teknoloji araştırma ve geliştirme, üretim ve paketleme üzerine odaklanacak bir kampüs inşa etmeyi hedefliyor. Paketleme süreci, güç sağlama, giriş ve çıkışları yönetme gibi önemli işlevleri içeriyor ve genellikle yurt dışında yapılıyor. Samsung’un bu alanda kuracağı tesis, ABD’de üretilen çiplerin başka ülkelere gönderilmesini ve geri getirilmesini gerektiren karmaşık süreci ortadan kaldıracak.

Samsung
Samsung

Austin’deki mevcut tesisin genişletilmesi de planlar arasında yer alıyor. Taylor ve Austin arasındaki yakın mesafe, Biden yönetiminin her iki tesisin kombinasyonunun ABD’de öncü çip geliştirme ve üretimi için kapsamlı bir ekosistem oluşturacağını öne sürmesine yol açtı. Ayrıca, bu genişlemenin Teksas’ta 21,500 yeni iş yaratması ve 40 milyon dolarlık bir eğitim bütçesi ayrılması bekleniyor.

CHIPS ve Bilim Yasası, federal hükümete teknoloji şirketlerine hibe verme ve yerli harcamaları teşvik etmek için kredi sunma yetkisi verdi. GlobalFoundries, Malta, New York’ta yeni bir fabrika inşa etmek için Şubat ayında 1.5 milyar dolarlık bir hibe aldı. Intel ise, çeşitli ABD merkezli girişimlerine devam etmek için şimdiye kadar verilen en büyük CHIPS hibesini, 8.5 milyar dolarlık bir miktarı kaparak aldı.

Biden yönetimi, 2022 yılında CHIPS ve Bilim Yasasını yasalaştırarak, Amerika’nın Çin tedarikçilerine olan bağımlılığını azaltmak için yerli yarı iletken araştırma ve üretimini teşvik etmeyi amaçlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu