Samsung, akıllı robot süpürge alanında çıtayı yükseltiyor

Samsung’un üreteceği 3D algılayıcı ve Intel tarafından sağlanan yapay zeka çözümüyle geliştirilen Jet Bot AI+, en akıllı robot süpürge olma iddiası ve üstün verimlilik anlayışı ile yakında evlerimize girmeye hazırlanıyor.

3D algılayıcıya sahip olan Jet Bot AI+, özellikle farklı nesneleri algılayarak yapay zeka sayesinde akıllı temizleme yapabilecek. Temmuz ayında çıkışını yapacak robot başta Avrupa ve ABD’de, yılın ikinci yarısında ise Latin Amerika ve Asya pazarına sunulacak.

Kişisel temizlik

Samsung Electronics’te Dijital Ev Aletleri bölümünde Müşteri Deneyimi Ekibinin başkan yardımcısı Hyesoon Yang, “IoT anlayışı ve inovasyonla geliştirdiğimiz akıllı ev aletlerimiz tüketicilerin değişen ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Özel algılayıcı ve algoritma sayesinde artık kişisel bir temizleme deneyimi yaşayabilirsiniz.” diyor.

Güvenlik görevlisi

Samsung’un çok güvendiği LiDAR destekli 3D algılayıcı, 1 metrekare içerisinde 1 santimetreye kadar küçük nesneleri algılayabiliyor ve loş ortamlarda bile hatasız temizlik yapabiliyor. Süpürge daha sonra kullanıcının belirlemesi durumunda bu nesnelerin bazılarını es geçerek kendini daha verimli bir rota çizebiliyor. Yapay zeka da zemini algılayarak ahşap, halı gibi yüzeyleri ve bu yüzeylerin ihtiyaç duyacağı temizlik ve su miktarlarını belirliyor. Bir de yerde duran kırılmaya müsait bir bardak ya da açıkta duran bir elektrik kablosu gibi tehlike arz edebilecek durumlardan kaçınılıyor. Robot istenildiği zaman evde güvenlik görevlisi gibi gezinerek sahiplerine canlı video ve fotoğraf akışı da sağlayabiliyor.

Samsung’ın yakında iş ortaklığı yapacağı bir marka ile evcil hayvanlar da Jet Bot AI+’tan yararlanabilecek. Robot, uyumlu mama ve su kaplarıyla sahipler uzaktayken evcil hayvanın temel ihtiyaçlarını giderebilecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu