Samsung akıllı saatlerinde Micro LED kullanacak

Samsung Galaxy Watch Ultra modelinde Micro LED ekran teknolojisini kullanmayı planlıyor.

Küresel çapta Micro LED ekranların TV’lerde kullanılmaya başlanmasıyla, Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bu inovatif ekran teknolojisini akıllı saatlerde kullanmayı planlıyor. Bu ileri teknoloji, ultra-büyük ekranlı TV’lere kadar uzanan bir yelpazede kullanılacak şekilde tasarlanıyor. Samsung, tüketici elektroniği üretimi için 76 inç, 89 inç, 101 inç ve 114 inç ekran boyutlarında Micro LED teknolojisini sunacak.

Akıllı saatlerde OLED’e veda

Samsung, akıllı saatlerde Micro LED teknolojisini ticarileştirmek ve mevcut Galaxy Watch serisinde OLED’i değiştirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz yıl içinde Micro LED ekran geliştirme ekibini oluşturan Samsung, akıllı saatler için bu yeni teknolojiyi geliştirmeye başlamış durumda. Yaklaşık bir yıllık geliştirme sürecinin ardından, Micro LED ekranların küçük tüketici elektroniği cihazlarında kullanımına başlanacak.

Micro LED teknolojisinin üstün özellikleri

Micro LED ekranlar, küçük boyutlarda (100µm’nin altında) yer alan LED’ler ile kendini aydınlatan bir yapıya sahip. Bu yapı, daha ince ve arka ışık veya renk filtresi olmadan ışık yayarak daha iyi bir görüntü sunar. Samsung’un Micro LED ekranları, özellikle 50µm’nin altında boyuta sahip ve yanma sorunlarını önlemek için inorganik elementlerden yapılmış RCG (Kırmızı, Yeşil, Mavi) elementlerine sahiptir. Bu özellikler sayesinde, Micro LED ekranlar uzun süreli yüksek kalitede performans gösterir ve maksimum parlaklıkta ışık yayarken üstün kontrast oranları sunar.

Son haberlere göre, Samsung “Galaxy Watch Ultra” modelinde Micro LED ekran teknolojisini kullanmayı planlıyor. Bu adım, Apple’ın Ultra serisine paralel olarak, daha iyi bir ekran ve gelişmiş özellikler sunarak Galaxy Watch serisini yeniden şekillendirecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu