Samsung, AMD ile yeni Radeon anlaşması imzaladı

Samsung, yonga üreticisi AMD ile uzun süreli lisans anlaşmasını yenilerken, gelecekte daha fazla AMD GPU'lu Exynos yongaları için de ilk sinyalleri verdi.

Samsung, Exynos mobil işlemcilerinde daha fazla Radeon grafik kartı için AMD ile uzun süreli bir anlaşma imzaladı. Çip anlaşması Galaxy akıllı telefonlarının çoğunda kullanılan Exynos çip üzerinde sistem silikon aralığını genişletmek amacıyla AMD’nin düşük güçlü Radeon grafiklerinin gelecek nesilde de kullanımını sağlayacak.

Bu durum aslında, iki çip şirketi arasındaki anlaşmanın önemli bir devamı ve Samsung bunun konsol düzeyinde grafik kalitesine izin vereceğini söylüyor. Ancak aynı zamanda daha fazla mobil cihazda optimize edilmiş güç tüketimine izin vereceğine de dikkat çekiyor. Samsung uzmanları tarafından yapılan açıklamada şunlara dikkat çekiliyor: “Ultra düşük güç tüketen çözümler tasarlama konusuna baktığımızda, teknolojik bilgi birikimimizden yararlanıyoruz ve mobil grafik alanındaki yenilikleri yönlendirmeye devam ediyoruz.”

Fakat elde edilen verilere göre Samsung, uzun zamandır yaptığı en düşük kâr payına sahip. Tüketicilerin cihaz harcamalarını azaltmalarına sebep olan aşırı enflasyon ve birçok cihaz üreticisinin, bileşen stoklarıyla çalışmaya devam etmesiyle Samsung da satış konusunda ciddi bir sorun yaşıyor.

Bunlara ek olarak Samsung, hükümetin yurt içi yarı iletken talebini artırma planının önemli bir parçası olarak Güney Kore’de beş yeni yarı iletken tesisi inşa edebilmek için önümüzdeki 20 yıl içinde 230 milyar dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Ayrıca ortak çalışma gruplarından olan Micron da aynı dönemde toparlanmaya yönelik benzer tahminlerde bulunuyor ancak, üretime yönelik sermaye yatırımını yüzde 30 oranında azalttı. Micron, Mart’a kadar olan çeyrekte bir yıl önceki aynı döneme göre yüzde 53’lük bir düşüş yaşadığını bildirdi.

Şimdi yapılan bu anlaşmayla birlikte Samsung’un satışlarını ve kârını artırması bekleniyor. Pazarda önemli bir yere sahip olan firma, anlaşmanın olumlu olacağını söylüyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu