Samsung da Apple’a özenebilir

İddialar doğruysa Samsung da yeni piyasaya süreceği amiral gemisi cep telefonu modeli olan Galaxy S21’in kutusuna adaptör ve kulaklık koymayacak.

Bazı telefon üreticileri (örneğin Xiaomi) bazı cep telefonu modellerinin kutusuna kulaklık koymuyordu. Bugüne kadar uygulanan bu yöntem daha çok maliyetleri düşürmek için yapılan bir adımdı. Ancak geçtiğimiz günlerde iPhone 12 modellerini tanıtan Apple bu durumu bir adım daha öteye taşıdı.

Marka çevreyi koruma adına yaptığını iddia ettiği bu hamle ile iPhone 12 modellerinin kutusuna kulaklık ve şarj adaptörü koyulmadığını duyurdu. Yani iPhone 12 modelini satın alacak olanlar kutudan sadece USB kablosu çıktığını görecek.

Şimdi benzer bir adımın Samsung tarafından da atılacağı konuşuluyor. Ortaya atılan iddiaya göre Samsung, önümüzdeki yıl piyasaya süreceği Galaxy S21 cep telefonunun kutusuna şarj cihazı ve kulaklık koymayacak. Şimdilik iddia nevinden olan bu bilginin resmi olarak onaylanmadığını da belirtelim.

Halen geliştirme aşamasında olan Samsung Galaxy S21 cep telefonu modelinin kutusundan şarj adaptörü ve kulaklık çıkmaması ilginç olur. Zira Samsung bugüne kadar S ailesinin modellerinde kaliteli bir kulaklık ve adaptör veriyordu.

Bu yeni uygulamanın diğer telefon üreticilerini sıçrayıp sıçramayacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak bu uygulamanın bazı kullanıcılar için yeni bir masraf kapısı olacağını söyleyebiliriz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu