Samsung Harman’ı satın alıyor

Samsung; ses sistemleri ve bağlantılı otomobil teknolojileri geliştiren Harman için 8 milyar dolar ödeyecek.

Samsung önemli bir satın alma yapacağına dair bir basın bildirisi yayınladı. Samsung’un bu gün yaptığı açıklamaya göre şirket Harman’ı satın almak için hisse başına 112 dolar ödeyecek. Bunun anlamı Harman 8 milyar dolara Samsung tarafından satın alınacak.

Ülkemizde daha çok Harman Kardon ses sistemleri ile tanınan teknoloji firması bünyesinde JBL, AKG Acoustics ve Mark Levinson gibi yüksek kaliteli ses sistemleri üreten pek çok marka barındırıyor. Ancak Samsung ses sistemlerinden çok Harman’ın bağlantılı araç teknolojileriyle ilgileniyor.

Harman’ın bağlantılı araç (connected car) teknolojik çözümleri şu anda 30 milyondan fazla araç içinde kullanılıyor ve Samsung 2025 yılında bağlantılı teknolojilerdeki pazar büyüklüğünün 100 milyar doların üstünde olacağını tahmin ediyor.

Samsung’un basın açıklamasında; “Geleceğin otomobil teknolojisi akıllı teknolojiler ve bağlantılar ile dönüşüme uğrayacak ve geçen 10 yıl içinde telefonlarımızın akıllanarak yaşadığına benzer bir evrim geçirecek” denildi.

Samsung’un bu adımı rakiplerinin Apple CarPlay ve Google Android Auto ürünlerine karşı atmış olabileceğini düşünüyoruz zira şirketin bu alanda rekabete girebilecğei bir ürün gamı bulunmuyordu ancak Samsung geçen yıl Eylül ayında Galaxy telefonları için Car Mode’u hayata geçirmişti. Harman satın alması ile birlikte Samsung bu alanda elindeki çözüm ve teknolojileri ciddi şekilde geliştirmiş olacak.

Öte yandan yeni model Samsung telefonlarda Harman Kardon ses sistemlerinin olmasını beklemek yanlış olmaz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu